Elon Musk

Elon Musk, Tesla yatırımcılarına 1 milyar dolardan fazla kazandırdı

Elon Musk tarafından paylaşılan tweetlerin ardından soğukkanlılığını koruyan Tesla hissedarları, 1 milyar dolardan fazla kazandı.


Tesla Motors’un özelleştirileceğiyle ilgili tweetleriyle hisse değerlerini altüst eden Elon Musk, meğer Tesla hissedarlarına 1 milyar dolardan fazla kazandırmış. Tweetleriyle ilk olarak hisse değerlerini yukarıya çeken, ardından da hisselerin hızlı bir şekilde düşüşe geçmesine neden olan Musk, bazı kısa pozisyon satanlar tarafından eleştirilmişti. Hatta, Musk’ın açıklamalarından ötürü zarar ettiğini söyleyen ve iş adamına dava açan bir yatırımcı bile olmuştu. Ancak tüm bunlara rağmen güncel rakamlar gösteriyor ki soğukkanlılığını koruyarak hisseleri erkenden geri çekmeyen kısa pozisyon satıcıları, hisse değerlerindeki değişimle tam olarak 1,3 milyar dolar kar etti.

Elon Musk

Özelleştirme tartışmaları henüz sonlanmış değil. Bazı kişiler Musk’ın bir anlamda hisseleri yükseltmek için bahsedilen tweetleri attığını ileri sürüyor. Bazıları ise tweetleri attığı sırada “ot” içtiğini, bu nedenle hisseleri 420 dolar (4/20 = 4 Nisan) değerinden alabileceğini belirttiğinden bahsediyor. Musk, bu iddiaların hiçbirinde gerçeklik payı olmadığını ve ciddi şekilde şirketi özelleştirmeyi düşündüğünü dile getirdi.

Kaynak