Elon Musk, olay yaratan tweet’iyle 1,4 milyar dolar kazandı

Elon Musk, Tesla Motors ile ilgili planlarını duyurduğu tweet ile şirketin hisse değerlerini hiç olmadığı kadar yükseltti.


Elon Musk, kişisel Twitter hesabı üzerinden elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors’u yeniden özelleştirmeyi planladığıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve şirketin hisse değerleri hiç olmadığı kadar yükseldi. Musk’ın “Hisseleri yaklaşık 420 dolar değerinden satın alabilirim.” açıklamasının üzerine yükselen değerler, iş adamının sahip olduğu şirket hisselerinin değerini de 1,4 milyar dolar artırdı. Musk, şirketin %20’sine sahip olduğunu belirtmişti.

Hisse değerlerindeki hızlı artışla birlikte iş adamının serveti 25,8 milyar dolara yükseldi ve dünyanın en zengin 31. kişisi oldu.

Elon Musk Tesla Motors

Musk’ın açıklamalarının ardından Tesla hisseleri %11 değer kazanmış ve 379,57 dolar değerinde günü tamamlamıştı. Bu yükselişle birlikte şirketin güncel değeri de 58 milyar dolar olarak belirlendi. Tüm bu gelişmelerle şirketin değeri Ağustos ayında %25,5 oranında artış gösterdi ve Tesla’nın değer kaybedeceğini düşünerek yatırım yapan kişiler toplamda 3 milyar dolar kaybetti.

Kaynak