falcon-9

SpaceX Başkanı Çılgın Proje İçin Tarih Verdi!

Son yıllarda roket teknolojisi ve uzay yolculukları ile ilgili büyük gelişmeler kaydeden SpaceX firması geliştirdiği yeni araçlarla adeta geleceğe ışık tutuyor. SpaceX firmasının Başkanı Gwynne Shotwell yakın bir gelecekte roketlerin yolcu uçaklarının yerini alacağını söyledi!

Genç girişimci Elon Musk tarafından kurulan SpaceX firması bir kez daha gündeme geldi. SpaceX Başkanı Shotwell firmanın gelecek 10 yıllık planları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Yakın bir gelecekte SpaceX tarafından üretilen roketler ile dünyanın herhangi bir yerine seyahat etmek 1 saat gibi bir süreden daha kısa sürecek.

Voncouver’da düzenlenen Ted Talk sempozyumunda konuşmacı olan Shotwell gelecek 10 yıl içerisinde insanların seyahat alışkanlıklarının tamamen değişeceği iddiasında bulundu. Kıtalararası herhangi bir noktaya artık roketler ile seyahat edileceğini belirten Başkan, bu seyahatlerin en uzak mesafelisinin dahi 1 saat gibi bir sürede olacağını belirtti.

Dünya Üzerindeki Tüm Seyahatler 1 Saatten Kısa Sürede Tamamlanacak!

Söz konusu roketler daha önce Elon Musk tarafından tanıtılan BFR roketleri olduğu belirtiliyor. Bu roketler sayesinde Londra ile New York arasındaki 9 saatlik seyahat süresi 30 dakika sürecek. Saatte 27 bin km gibi bir hıza ulaşan BFR roketlerinin ilk test uçuşları önümüzdeki aylarda yapılacak.

Geçtiğimiz aylarda dünyanın bugüne kadarki en güçlü roketini uzaya fırlatan SpaceX firması bu alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Falcon Heavy roketi geçtiğimiz aylarda Tesla Model bir arabayı uzay boşluğuna göndermiş yollanan 3 Falcon roketinden 2 tanesi başarılı olarak dünyaya inmeyi başarmıştı.