Elektrikli Kaykay (Hoverboard) Nedir?

Elektrikli Kaykay (Hoverboard) Nedir?

Elektrikli kaykay (Hoverboard) nedir? Elektrikli kaykay, şarj edilebilir batarya ile çalışan bir teknolojik cihazdır. Elektrikli kaykay (Hoverboard) adını 201 yılında ilk kez Çinli bir firma olan ‘’Chic Intelligent Technologies’’ duyurmuştur. 2014 yılında elektrikli kaykay hakkında gerekli işlemlerin yapılmasının ardından ilk defa 2015 tarihinde Amerika’da kullanılmaya başlanmıştır. Dengelemeyi düzenli bir şekilde sağlayabilen cihaz, eski zamanlarda günümüze nazaran pek popüler değildi. Şu an ise dünyanın birçok noktasında gençler ve yetişkin bireyler tarafından kullanılmaktadır.

Elektrik Kaykay (Hoverboard)Özellikleri Nelerdir?

Elektrikli kaykay (Hoverboard) nedir? Sarj edilebilir bir batarya ile çalışan teknolojik cihaz, normal kaykayların teknolojik açıdan gelişmiş halidir diyebiliriz. Elektrikli kaykay normal kaykaylara nazaran herhangi bir güç olmadan ilerleyebilmektedir. Bu da kullanıcılara daha eğlenceli ve konforlu bir sürüş deneyimi sağlamaktadır. Son zamanlarda genç kesim ve yetişkin kesimlerde dahi sıklıkla kullanılan ve sosyal medyada görüntülere konu olan elektrikli kaykay, oldukça pratik bir cihazdır. Kendi dengesini sağlayabilmekle birlikte, engebeli alanlarda kullanıcılarına zor anlar yaşatabilmektedir. Bu noktada elektrikli kaykayların engebeli alanlarda kullanılmaması gerekmektedir. Aksi takdirde istenmeyen kazalara sebebiyet verebilir. Oluşabilecek kazaları engellemek adına, elektrikli kaykayların çok küçük yaştaki çocuklardan uzak tutulması gerekmektedir. Bir büyük kontrolünde kullanılması halinde bir sakıncası olmayacaktır.

Elektrikli Kaykay (Hoverboard) Nedir?

Elektrikli kaykay satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan en önemlisi kaliteli bir bataryaya sahip olmasıdır. Aksi takdirde bataryadan kaynaklı patlama gibi istenmeyen kazalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Üstelik elektrikli kaykaylarda sadece bataryaya dair problemlerden ötürü birçok model piyasadan çekildi.

Bunların dışında elektrikli kaykayların halka açık alanlarda ya da sahil kenarlarında kullanılması önerilmemektedir. Çok kez çeşitli kazalarla karşı karşıya kalındığından dolayı, elektrikli kaykayların daha sakin alanlarla kullanılması uygun görülüyor. Bazı ülkelerde bu cihazın kullanılmasına yönelik kurallar bile getirilmiştir. Hoverboard adı verilen cihazlar, dengesini içerisinde yer alan jiroskoplar sayesinde sağlamaktadır. Cihaz, denge sağlama özelliğine sahip olmasına karşın kişiler tarafından zorlukla kullanılabilmektedir. Bunların dışında elektrikli kaykayların bazı modelleri yokuş çıkabilmekte ve 140kg’a kadar ağırlık taşıyabilmektedir.