Vivo Xplay 6

Ekran Entegre Parmak İzini Kullanacak İlk Telefon Belli Oldu

Qualcomm bugün yeni bir teknolojisini tanıttı. İlk olarak Snapdragon 450 serisi işlemciler tanıtıldı. Hemen sonrasında ise yeni Qualcomm Parmak İzi teknolojisi tanıtıldı. Yapılan açıklama ile artık ekrana entegre parmak izi sensörlerinin kullanılabileceği açıklanmıştı. Hem cam yüzeyde hem de metal yüzeyde kullanılabileceği belirtilen yeni parmak izi sistemlerinin ilk kullanılacağı telefonlarda ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

Herkes Apple ve Samsung tarafından bir adım gelmesini beklerken, ekrana entegre parmak izi sensörleri için ilk haber Qualcomm tarafından gelmiş oldu. Tanıtımdan sonra en çok merak edilen konu yeni seri işlemcilerin hangi modellerde kullanılacağı olmuştu.

Merakla beklenen konu hakkında hemen tanıtım sonrasında bilgiler geldi. Vivo Xplay 6 yeni model  olarak açıklanan yeni akıllı telefon modelinin parmak izi sensörlerini ekran üzerinde bulundurduğu açıklandı. Vivo Xplay 6 yeni model akıllı telefonlarının yeni parmak izi sensörlerinin kullanacağının açıklanmasının hemen ardından yeni seri akıllı telefonların parmak izini nasıl kullanacağına ilişkin yeni bir video yayınlandı.

Vivo Xplay 6 Yeni Model Parmak İzi Sensörlerini Nasıl Kullanacak?

Qualcomm tanıtımından hemen sonra yayınlanan yeni videoyla beraber, ekrana entegre olarak çalışacak olan yeni parmak izi sensölerinin nasıl çalışacağı ise detaylı bir şekilde anlatılmış oldu. Videoya bakacak olursak yeni seri Vivo Xplay 6 yeni model akıllı telefonları iPhone 8 ve Note 8 akıllı telefonlarında kullanılması beklenen sistemlere sahip olacak.

Üstelik artık ekrana entegre olan parmak izi sensörlerinin kalp ritmi ölçmesi de sağlanacak. Şu an için yayınlanan videoda da yer alan detaylarda Vivo Xplay 6 yeni model doğrudan gösterilmediğini belirtelim. Bunun yerine videoda markanın parmak izi sistemine dikkat çeken bir prototip var.

Fakat bu prototip görsellerinin de Vivo Xplay 6 yeni model tasarımıyla birebir aynı olduğu belirtiliyor. Söz konusu teknolojinin ne kadar başarılı olacağı ve nasıl tepkiler çekeceği ise merak konusu. Şimdilik yeni teknolojinin ilk olarak Vivo Xplay 6 yeni model kullanılacağı biliniyor. Yeni modelin ne zaman yayınlanacağı ve daha ne gibi özellikleri olacağı konusunda ise net bilgiler ortaya çıkmış değil.

Söz konusu videoyu ise hemen aşağı da bulabilirsiniz. İşte Vivo Xplay 6 yeni model videosu;

 

https://youtu.be/zAp7nhUUOJE