snowden.0.0 1

Edward Snowden, telefonları güvenlik sistemine dönüştüren uygulamasını kullanıma sundu

NSA’in özel bilgilerini sızdırmasının ardından ABD’nin en çok aranan isimlerinden birisi olan Edward Snowden, akıllı telefonları mobil güvenlik sistemlerine dönüştüren yeni mobil uygulaması Haven’ı kullanıma sundu. Uygulamanın indirme bağlantısına haberimizden ulaşabilirsiniz.

CIA ve NSA gibi kurumlarda çalışmasının ardından bu kurumların gizli belgelerini paylaşan ve küresel izleme aletleri hakkında bilgileri ifşa eden Edward Snowden, yeni bir Android uygulamasını kullanıma sunduğunu duyurdu. Haven olarak isimlendirilen yeni uygulama, Snowden’ın söylediğine göre herhangi bir akıllı telefonu mobil güvenlik sistemine çevirebiliyor.

Uygulamanın çalışma mantığı oldukça basit. Tek yapılması gereken Haven’ın yüklü olduğu akıllı telefonu izlemenin yapılacağı yerde bırakmak. Bulunduğu konumdaki her şeyi gören ve kaydeden uygulama, elde ettiği tüm bilgileri kullanıcıya ait olan bulut sistemine gönderiyor. Uygulamayı gazeteciler, insan hakları savunucuları ve hayati tehlikesi bulunan kişiler için geliştirdiklerini söyleyen Snowden, uygulama sayesinde kaydedilenlerin telefon olmadan saklanmasının son derece kullanışlı bir özellik olduğunun altını çizdi.

havenapp

Haven’ı yükleyeceğiniz akıllı telefonu iyi seçin

Bu uygulama oldukça ciddi durumlarda kullanılması amacıyla geliştirildi ve uygulamanın açık olduğu, gözetleme yapması için bırakıldığı sırada akıllı telefonun zarar görme veya çalınma riski var. Bu nedenle Snowden, gözden çıkabileceğiniz ve önemli bilgiler barındırmayan bir akıllı telefonda Haven’ın kullanılmasını öneriyor.

Uygulama şimdilik BETA sürecinde ve yalnızca Android işletim sistemine sahip olan telefonlara yüklenebiliyor. Buradaki bağlantıdan uygulamayı indirebilirsiniz.