EA, politik nedenlerden ötürü bir oyuncunun adını oyun içinde sansürledi

EA, milli marş sırasında diz çökerek politik meselelere dahil olan Colin Kaepernick’in adını Madden NFL 2019 oyununda sansürledi.


Oyunlarında politik olaylardan olabildiğince uzak durmaya çalışan EA, son dönemlerde sıklıkla adı anılan Colin Kaepernick’in adını Madden NFL 2019 oyunundaki bir şarkıda sansürledi. Kaepernick, maçtan önce statta okunan milli marş sırasında ayakta durmayı reddederek diz çökmüş ve polisin siyahilere karşı olan ırkçı tutumuna dikkat çekmişti. ABD’de kendilerine ırkçılık yapıldığını, polislerin hiçbir neden olmadan siyahileri öldürdüğünü iddia eden oyuncu, marş sırasındaki hareketlerinden ve siyasi olayı sahaya taşımaktan dolayı iki sene NFL’den uzaklaştırılma cezası almıştı. Kaepernick’in söylediğine göre uzaklaştırma cezasının  iki seneden çok daha uzun bir süre uygulanması ve kendisinin lig dışında tutulması amaçlanıyor.

EA, ceza alan oyuncuyu yeni oyununu Madden NFL 2019’a dahil etmedi ve bununla da kalmayarak oyuncunun soyadının geçtiği bir şarkıyı oyun içerisinde sansürledi. YG’ye ait olan “Big Bank” isimli şarkının Big Sean’e ait versiyonunda “You boys all cap, I’m more Colin Kaepernick.” cümlesi yer alıyor. İşte bu da şarkının sansürlenmiş şekli:

https://twitter.com/jeanclervil/status/1024903073498640384?utm_source=teknoekip

EA, bu sansürün ekip içerisindeki bir karışıklıktan kaynaklandığını ve oyuncunun adını kullanmaya hakları olmadığı için geliştirici ekibin hatayla şarkıya da sansür uygulamayı uygun gördüğünü belirtti. Şirket, 6 Ağustos tarihinde indirilmeye sunulacak güncellemeyle sorunu düzelteceklerini dile getirdi ve hem şarkıcılardan, hem de eski NFL oyuncusundan özür diledi.

Kaynak