EA Jacsonville

EA, oyun turnuvasına düzenlenen silahlı saldırıdan dolayı dava edildi!

Madden NFL 2019 turnuvasına düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan bir oyuncu, gerekli tedbirler alınmadığı için EA ve alışveriş merkezine dava açtı.


Jacksonville Landing AVM’de düzenlenen Madden NFL turnuvasına yapılan silahlı saldırı, 2 kişinin yaşamını yitirmesi ve birçok kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştı. Saldırıyı yaralı olarak atlatan oyunculardan birisi, Jacob Mitich, EA ve alışveriş merkezini gerekli önlemler alınmadığı gerekçesiyle dava etti.

Davaya bakan avukat James Young, Mitich’in oyun turnuvasına katılmak için Jacksonville’e gittiğini ve burada güvende olacağına dair şüphesinin olmaması nedeniyle turnuvaya katılmayı uygun gördüğünü dile getirdi. Avukat, böyle bir etkinlik düzenleyen EA’in güvenliği sağlaması gerektiğini, bunu göz ardı ettiğini de ekledi.

EA Jacsonville

Vücuduna iki kurşun isabet eden Mitich, AVM ve EA’in yanı sıra sekiz farklı sanığı da saldırının yaşanmasından sorumlu tutuyor. Saldırı sırasında yaralanmış diğer oyuncuların da bu davayı destekleme ya da bireysel davalar açma ihtimali bulunuyor.

Kaynak