Mass Effect

EA Games Mass Effect Kararını Verdi

Uzun süredir geliştirilmeye devam eden Mass oyunu için geçtiğimiz günlerde EA Games beklenmeyen bir çıkış yapmıştı. Firma yeni oyunlarının pek fazla beğenilmemesi nedeniyle Mass Effect serisinin bundan sonraki oyunları için değerlendirmeler yapacağını belirtmişti. Şimdi ise EA Games’in seri hakkında verdiği karar ortaya çıktı. EA Games Mass Effect oyununa devam etmiyor. İşte detaylar.

Mass Effect Bundan Sonra Yenilenmeyecek Mi?

İlk oyunlarıyla büyük oranda başarı elde etse de oyunun devam serisinde istenen ilgiyi bulamaması EA Games’in konu hakkında yeniden çalışmalar yapmasına neden olmuştu. Oyun devi aldığı kararla beraber devam serilerinde sorun yaşanan Mass Effect oyununa devam etmeyeceğini açıkladı. Daha doğrusu yapımın budan sonraki serinin çok uzun bir aradan sonra geleceği belirtildi.

Bir sonraki oyunun önümüzdeki sene değil çok daha uzun bir aralıkta çıkış yapacağının açıklanmasının ardından bir nevi Mass Effect oyunu belirsizlik içerisine girmiş oldu. EA Games oyunun her sene değil 2 senede bir ya da 3 senedir bir geleceği gibi bir açıklama yapmadı. Sadece çok uzun bir süre yeni oyun serisinin gelmeyeceği açıklandı. Yapılan açıklamada gündemde yeni bir Mass Effect oyunu olmadığı da belirtilmiş oldu. Oyun hakkında böyle bir karar alınmasından sonra yapımcı firmanın kararının ne olacağı ise merakla bekleniyordu. Bu konuda da bir açıklama geldi.

BioWare Çalışmaya Devam Edecek

Bu konuda yapılan açıklamada ise oyunu geliştiricileri olan BioWare’in çalışmalarına tüm hızı ile devam edeceği vurgulandı. Fakat tabi ki yapım Mass Effect oyunuyla devam etmeyecek. Bunun yerine yeni oyunlarda EA Games ile beraber çalışmalar yapılacak.

Mass Effect

Bir nevi BioWare EA Games’e destek olacak. Yeni oyunların geliştirilmesinden sonra ortaklığın yeni yapımlarla devam etmesi bekleniyor. Bunun dışında bir yandan da seri için de çalışmaların devam edeceği de belirtiliyor. Fakat bunlar sadece hazırlık süreci olacak. Geliştirmeler yeni oyun bazında olmayacak.

Mass Effect Andromeda İçin Çoklu oyuncu Geliştirmesi

Bunun yanında BioWare tarafından son seri Mass Effect oyunu içinde yeni özelliklerin geleceği belirtiliyor. Şu an bir mod üzerinde çalışan BioWare kısa süre sonra yeni oyun için çoklu oyuncu desteğini de sunmuş olacak. Yapımın çoklu oyuncu desteğinde yer alacak olan özelliklerin neler olacağı ve geliştirme sürecinin ne aşamada olduğu gibi detayları da belirsizliğini korumakta.

Genel olarak başarılı bir seri olmasına karşın son yapımında devam etmeyeceğini gösteren yapımın ne kadar süre sonra yeni modelinin geleceği ise merak konusu. Şimdilik bu süre oldukça uzun zaman alacak gibi duruyor. Fakat EA Games’in yapacağı açıklamalarla hemen her şeyin değişebileceğini de belirtelim. Bunu için açıklamaları takip etmek gerekecek.