E-Ticarette Sanal Gerçeklik Etkisi

E-Ticarette Sanal Gerçeklik Etkisi

Ticaret, günümüzde pandeminin de etkisiyle daha çok sanal ortama taşınmaya başlamıştır. Sanal ortamda etkisini göstermeye başlayan alışveriş tutkusu, sektördeki yenilikleri de beraberinde getirmiştir. Günümüzde farklı sektörlere ait birçok sanal gerçeklik teknolojileri bulunmaktadır. En son yapılan yeniliklerle beraber sanal gerçeklik teknolojisi, dijital ortamdaki ticarette de görülmeye başladı. İnsanlar sanal gerçeklik sayesinde; alışverişlerini daha eğlenceli bir şekilde yaparken, alacakları ürüne de daha kolay bir şekilde karar verebiliyorlar. Bu noktada da e-ticarette sanal gerçeklik etkisi çok net bir şekilde görülebiliyor.

Sanal Gerçekliğin E-Ticarete Etkisi Nasıl Olmuştur?

Günümüz e-ticaret ortamında, sanal gerçeklik sayesinde birçok ürün farklı yönden detaylı bir şekilde incelenebiliyor. Sosyal gerçeklik adı verilen bu görüntüler, akıllı cihazlar sayesinde üç boyutlu olarak hazırlanmaktadır. Akıllı cihazlar sayesinde hazırlanmış olan bu görüntüler, müşterilerin bir ürünü daha detaylı bir şekilde incelemesini kolaylaştırmaktadır. Durum böyle olunca internetten alışveriş daha güvenilir bir hale gelmektedir. Nitekim sanal gerçeklik teknolojisini kullanan birçok şirketin de temel amacı budur. Sanal gerçekliğin geliştirilmesiyle beraber birçok marka ürünlerini tanıtma konusunda daha iddialı sonuçlar ortaya koymaktadır.

E-Ticarette Sanal Gerçeklik Etkisi

Sanal Gerçeklik Teknolojisini Kullanan Bazı Markalar

Sanal gerçeklik teknolojisini kullanan birçok marka, müşterilerine daha gerçekçi bir şekilde ürünlerini gösterme fırsatı buluyor. Nitekim bu sanal gerçeklik sayesinde müşteriler daha etkin bir hizmet alırken, hangi ürünü alacağı konusunda daha hızlı fikir sahibi olabiliyor. Bu noktada bazı markalar sanal gerçeklik teknolojisini kullanma yönünde ilk adımlarını attı. Bunlardan birisi ise dünyaca ünlü Nort Face firması. North Face, belirli noktalardaki mağazaları içerisinde sanal gerçeklik teknolojisini müşterilerine sunmaktadır. Bu teknoloji sayesinde müşteriler, North Face ürünlerini bir dağ tırmanışı simülasyonu ile görebilmektedir.

Sanal gerçeklik teknolojisini kullanan diğer bir marka ise İkea. İkea, sanal gerçeklik teknolojisini ‘’VR Showroom’’ ile kullanmaktadır. Bu showroom sayesinde müşteriler ürünleri satın almadan daha yakından inceleme fırsatı yakalamaktadır. Bu teknoloji sayesinde markaların kendini ön plana çıkarması da söz konusu. Nitekim bu teknolojiyi kullanarak sanal gerçeklik ortamını müşterilerine sunan sayılı firma bulunmaktadır.