E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ticaret sitesi nasıl kurulur? E ticaret sitesi kurmak ve internet üzerinden satış yapmak istiyorsanız uymanız gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Bu noktada kişiler e- ticaret kurmak için hangi evrakların gerekli olduğunu merak etmektedir. Her geçen gün etkisini büyütmekte olan e-ticaret platformlarında yer almak istiyorsanız günümüzde sağlanan avantajlardan yararlanabilir ve kısa sürede kendi e-ticaret sitenizi açabilirsiniz.

Fatura Kesme ve Vergi Mükellefi

Ticaret sitelerinde en önemli hususlardan biri vergi konularında bilgi sahibi olmanızdır. Nitekim ticaret konusu söz konusu olduğunda her ürüne fatura kesebilme ve vergiden sorumlu olma gibi gereklilikler bulunmaktadır. Bazı kişiler yaşına ve bazı kurallara göre vergiden muaf olmamakta ve vergilerini düzenli olarak ödemektedir. Peki, vergi muafiyeti nedir? Vergiden muaf olmanın bazı kuralları bulunmaktadır. Şahıs şirketi sahibi olan ve 26 yaşın altında bulunan kişiler devletin yardımıyla vergiden muaf olabilmektedir. Fakat belirli kurallar dışına çıkıldığında vergi muafiyeti otomatik olarak kesilmektedir. Bu gibi detaylar şahıs şirketi kurulum aşamasında muhasebeci tarafından detaylı olarak sizlere aktarılacaktır.

E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Ayrıca 1 Ocak 2021 tarihinde başlayacak yeni düzenlemelerde 7256 sayılı kanuna göre evlerinde ürün imal ederek internet üzerinden satışa sunan kişiler gelir vergisinden muaf tutulacaktır. Fakat bu kanuna makine ve alet kullanmaksızın el ürünleri satan kişiler dahildir. Ayrıca e-ticaret sitesi kurularak sanal post üzerinden satışı yapılan her ürüne fatura kesilmesi gerekmektedir. Fatura kesme işlemini ise sadece şirket sahibi olan kişiler gerçekleştirebilmektedir. Bu sebeple kendi e-ticaret sitesi üzerinden satış yapan her bireyin fatura kesebilme zorunluluğu bulunmaktadır.

Sanal POS ve Güvenlik

E-Ticaret sitesine ürünlerin yüklenmesi ve hazırlanmasının ardından dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri Sanal Pos işlemleridir. Sanal pos işlemi e-ticaret siteniz üzerinden ticaretinizi başlatmanıza yaramaktadır. Sitenize giriş yapan kullanıcıların alışverişlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirmeleri adına gerekli kurumlarla sanal POS anlaşmaları yapmanız ve ticaret sitenize yüklenmesini sağlamanız gerekmektedir. Sanal pos işlemlerinin tamamlanmasının ardından ve öncesinde de sitenize ürün yükleme ve düzenleme işlemleriyle detaylı bir şekilde ilgilenmeye devam edebilirsiniz. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey anlaşmalı kargo şirketi aramak ve gelen siparişleriniz ile ilgilenmeniz olacaktır.