E-Ticaret fikirleri

E-Ticaret fikirleri

Koronavirüs salgını sonrasında e-ticarete olan önem daha da artmış durumda. E-ticaret fikirleri kullanıcılar tarafından araştırılıyor.

Bundan 100 yıl öncesinde teknoloji henüz oldukça ilkel bir seviyede idi. Delikli kartlar ile makineler bir arada yer alıyordu. Hesap makinesi, iş giriş çıkış kartı gibi basit makineler teknolojide kullanılıyordu.

Teknoloji 20. yüzyılın ilerleyen dönemlerinde hızlı bir gelişme kaydederken 21. yüzyılda oldukça büyük olaylara imza atmış durumda. Kuantum bilgisayar, internetten çalışma, dijital para gibi bazı teknolojiler 21. yüzyılın olayları arasında yer alıyor.

Kendi dijital pazarlama işini kurmak isteyen internet kullanıcıları için pek çok seçenek bulunuyor.

Gelir getiren E-Ticaret fikirleri

Gelir elde etmek için yapılabilecek işlerden birisi dijital bir mağaza kurmak. Dijital mağaza kurarak bu bir kargo firması ile anlaşılabilir veya tamamen dijital satış yapılabilir yani fiziksel olmayan, dijital ürünler dağıtılabilir. Dijital bir mağaza kurmanın avantajları arasında 7/24 açık olması ve otomasyon sayesinde hizmetin otomatik olarak işlemesi yer alıyor. Bu sayede mağaza sahibi rahat bir şekilde diğer işlerini halledebiliyor.

E-Ticaret fikirleri

İnternet üzerinden gelir modeli oluşturmanın bir diğer yolu oyun veya yazılım geliştirerek bu yazılımı belirli bir komisyon karşılığında herhangi bir sitede satmak. Steam, Play Store, App Store gibi pek çok mağaza bulunuyor. Bu mağazalar belirli komisyonlar karşılığında ürünü mağazaya eklemeye olanak tanıyor. Örneğin Unity ile bir oyun yaptığınızda veya Visual Studio ile bir yazılım geliştirildiğinde bu mağazalardan veya farklı mağazalardan yararlanıp para kazanmak mümkün.

Mağaza işleterek stok yapmadan ve kargo sistemini kullanarak o ürünü göndermek mümkün. Bunun için dropshipping yapmak gerekiyor. Dropshipping, ürünü farklı bir tedarikçiden uygun fiyata alıp üzerine kâr payı ekleyerek başka bir müşteriye satma olayı. Dropshipping olayına örnek vermek gerekirse Alibaba büyük bir tedarikçi firma. Burada toptan ürün satışı yapılıyor.

Çok uygun fiyata ürün alıp Amazon’da depolanıp Amazon’da bir mağaza açarak bu ürünün satışını gerçekleştirmek mümkün. Dropshipping olayının en önemli avantajı depo kiralama maliyetinin olmaması ve ürünü üzerine kâr ekleyerek satmak. Ek olarak şunu da belirtmekte fayda var ki bu iş her ne kadar kârlı olsa da ürünün satılıp satılmayacağı durumu da yer alıyor. Buna göre en uygun pazarlama taktiği uygulanmalı.