e okul 1

E-Okul Not Sorgulama

E-Okul Öğrenci sistemi ile öğrenciler veya velileri sınav sonuçları, devamsızlık takibi konusunda bilgi sahibi olabiliyorlar. TEOG ve LGS sınavları yaklaştığı şu dönemlerde öğrenciler bu sistem üzerinden durumlarını takip etme imkanına da sahip durumdalar;  Yine aynı sistem üzerinden veliler öğretmenler ile daha etkin bir iletişim kurabiliyorlar. Hatta öğretmenlerin derse girip girmediklerinin de takiplerini yapabiliyorlar.

Diğer yapılabilecek işlemler ise şu şekilde ifade edilmektedir: öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamalar. Velilerin bilgi edinebilecekleri konular ise öğrencinin devamsızlıklarını, ders programını, davranış notlarını, sınav tarihlerini, okul tarafından yapılan duyuruları, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları için işlemleri gerçekleştirebilirler.

E-Okul girişi Nasıl yapılır?

2017 e okul sinav sonuclari

Öncelik ile e-okul.meb.gov.tr web sitesini ziyaret etmeniz ve “Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş” yapılması gerekmektedir. Devamında Öğrenciye ait T.C. Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul numarasını ilgili kutucuklara doğru şekilde girildikten sonra Veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz.