Düz Dünya Avustralya

Düz Dünya savunucularından komik iddia: Avustralya diye bir yer yok

Bir grup düz Dünya savunucusu, Güney Yarımküre’de bulunan Avustralya’nın gerçek olmadığını ve NASA’nın oyuncular tuttuğunu belirtti.


Tüm fotoğraflara, bulguları ve basit bir şekilde görebilecekleri kanıtlara rağmen Dünya’nın düz olduğuna inanan insanlardan yeni bir teori daha geldi. Birmingham’da düzenlenen buluşmada bir araya gelen düz Dünya savunucuları, Dünya’nın Güney Yarımküre bölgesinde kalan Avustralya’nın var olmadığını belirtti.

Bu ilginç iddia, Dünya’nın düz olmasından dolayı aşağı kısımda, yani Güney Yarımküre’de bir ülke bulunmaması gerektiği düşüncesinden yola çıkılarak ileri sürüldü. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte ülkenin var olmadığında karar kılınmasının yanı sıra, NASA’nın binlerce oyuncuya ödeme yaparak insanları Avustralya’nın varlığına inandırmaya devam ettiğinde de fikir birliği sağlandı. Ayrıca kıtada bilgisayar yardımıyla karakteri geliştirilmiş robotlar da bulunduğu belirtildi.

Düz Dünya Avustralya

İddiaya göre daha önceden Avustralya’ya gittiğini düşünen kişiler Afrika yakınlarındaki bir adaya götürülüyor. Avustralya isimli bir ülkenin oluşturulması ve böylesine büyük bir yalanın başlatılmasındaki asıl nedense İngiltere. Etkinliğe katılanlar, İngiltere’nin suçluları Avustralya’ya göndereceğini söylerek, uzun bir süre yol aldıktan sonra battığına inanılan bir gemiye bindirdiğini söyledi. Bu şekilde tarihteki en büyük katliamlardan birisi gizli tutulmaya çalışılmış.

İlk olarak Reddit’te ortaya çıkan bu teorinin bu kadar hızlı bir şekilde yayılabilmiş olması ve bir şekilde insanların bunlara inanması oldukça garip.

Kaynak