sam

Dünyanın İlk Yapay Zeka’ya Sahip Politikacısı: SAM

Dünyanın ilk yapay zekaya sahip politikacısı üretildi! Nick Gerritsen adındaki yazılımcı tarafından tasarlanan SAM adındaki yapay zeka ile Facebook Messenger aracılığı ile konuşmak mümkün.

Son yıllarda oldukça büyük gelişmeler kaydeden yapay zeka adeta dünyayı ikiye bölmüş durumda! Bir kesim yapay zekanın gerekliliğinden bahsederken, bir grup insanda (ki bu gruba Elon Musk’ta dahil) yapay zekanın getireceği felaketlerden bahsetmekte. Bu tartışmalar devam ede dursun dünyanın birçok noktasında yapay zeka ile ilgili farklı çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

Son olarak Yeni Zelandalı bir programcı Nick Gerritsen tarafından üretilen yapay zeka insanların politik konularda sorularına yanıt veriyor. Sam adındaki bu yapay zeka şu an için herhangi bir beldede belediye başkanlığına aday olmasa da Yeni Zellanda ile ilgili politik bilgiler sunuyor. Topladığı verilerle insanlara çeşitli veriler sunan bu yapay zeka insanların sorularına da Facebook üzerinden otomatik olarak cevap veriyor.

sam

Yapay Zekaya Sahip Politikacı: SAM

Henüz yeni tasarlandığı için oldukça kısıtlı konularda konuşabilen SAM’in ilerleyen süreçte daha çok bilgi öğrenmesi bekleniyor. Yapay zekası sayesinde gelişmeleri takip ederek kendisini politika alanında geliştirmesi bekleniyor. Yeni Zelanda’da seçim döneminin yaklaşması ile birlikte ülkede siyaset gündemi bir hayli artmış durumda. Bu açıdan yapay zekaya bir hayli iş düşüyor. Mecliste tartışılan konularla ilgili kamuoyu oluşturan ve siyasetçiler hakkında insanlara bilgi veren yapay zeka seçimde baya mesai yapacak gibi duruyor.

SAM’in geliştiricisi Gerritsen Sam’in henüz her şeye vakıf olmadığını ancak 2020 yılına kadar kendisini bir hayli geliştireceğini ifade ediyor. En büyük hayalinin Sam’in günün birinde seçimlere girmesi olduğuna değinen geliştirici, bunun meclisten geçmesi ile mümkün olacağını ifade ediyor.

Şimdi soruyoruz Gerritsen’e, Yapay Zekaya sahip siyasetçi üreterek ne yapmak, nereye varmak istemekdir?