lamborghiniurus

Dünyanın İlk Spor Arazi Aracı: Lamborghini Urus

Dünyanın en ünlü spor araba markalarından bir tanesi olan Lamborghini ilk arazi spor aracını tanıttı!

Özel bir etkinlik kapsamında dünyaya tanıtılan Lamborghini’nin yeni aracı Urus, yıllar sonra ünlü markanın farklı bir sınıftaki ilk modeli oldu. İlk olarak 2012 yılında düzenlenen Pekin Otomobil Fuarı’nda duyurulan Urus artık üretime hazır.

İtalya’da düzenlenen bir etkinlikte tanıtılan Urus dünyada bir ilki barındırıyor. Dünyanın ilk spor arazi aracı olan model tasarımı ile göz dolduruyor. Aventador modelinden esinlenerek tasarlanan aracın tasarımı kadar teknik özellikleri de bir hayli iyi. Saatte hızı 305 km’ye kadar ulaşan araç dünyanın en hızlı SUV modellerinden bir tanesi oldu. 4 litrelik twin-turbo V8 motor barındıran model 650 beygir güce sahip. 100 km’ye 3,6 saniye gibi bir sürede ulaşan araç 850 Nm torka sahip.

Lamborghini’n Yeni Gözdesi: Urus

lamborghiniurus

Lamborghini’nin yeni aracı 100 km’de 12,7 litre benzin tüketiyor. 8 ileri otomatik vitese sahip araçta frenleme sistemi de bir hayli güçlü. 100 km’den 0’a 33,5 metre gibi bir mesafede duran araç güvenlik konusunda da göz dolduruyor.

Gelecek yılında 2.çeyreğinde satışa sunulacak olan Lamborghini Urus Avrupa kıtasında 171.429 Euro’ya alıcılarını bekleyecek.

lamborghiniurus