Amazon

Dünyanın İlk Kasiyersiz ve Kasasız Süpermarketi Açıldı!

Dünyanın en büyük online mağazalarından bir tanesi olan Amazon firması, dünyanın ilk kasiyersiz ve kasasız süpermarketini açtı!

Amazon Go bünyesinde bir süredir personeller tarafından test edilerek yürütülen çalışma bugün itibari ile herkese açık hale getiriliyor. Çalışma prensibi olarak mağazanın tavanında yer alan kameralar marketteki müşterileri takip ediyor. Müşteriler ise mağazaya giriş yapmadan önce akıllı telefonlarında yer alan uygulamayı girişte yer alan bir sisteme okutuyor. Daha sonra müşteriler raflardan dilediği ürünleri sepetlerine atarak alışverişlerine başlıyor. Bu sırada raflar müşterilerin satın aldığı ürünleri algılayarak online sepete ekliyor. Aynı şekilde ürünü geri bıraktığında ürünü sepetten siliyor.

Tüm bu adımların ardından müşteriler satın aldıkları ürünleri kasa sırası, kasiyer beklemeden ürünleri alıp marketten ayrılıyor. Ürünlerin ücreti ise kredi kartlarına yansıyor.

Henüz Tam Olarak Çalışması Beklenmiyor!

Marketteki en büyük sorunlardan bir tanesi fiziksel sorunlara sahip olan müşteriler ve çocuklar olacak gibi duruyor. Nitekim müşterilerin ve çocukların aldıkları ürünleri başka yere koymaları sonucu ortaya sorun çıkabiliyor.

Amazon Go’nun yöneticilerinden olan Giann Puerini, mağazanın test sürecinde bir hayli güzel sonuçlar verdiğini belirtti. Böylesi bir teknolojinin ilk kez kullanıldığını açıklayan yönetici, bu sistemlerin makine öğrenimi ve en gelişkin bilgisayar vizyonlarından bir tanesi olduğunu belirtti.