en değerli markalar

Dünyanın En Değerli Firmalarında Teknoloji Devleri Liste Başı

Her sene düzenli aralıklarla dünyanın en değerli markaları açıklanıyor. Her sene yapılan analizlerle beraber genelde dünyanın en değerli 100 markası da açıklanıyor. Her sene devam eden bu gelenek bu senede devam etti. WPP grup olarak bilinen araştırma şirketi tarafından yayınlanan listede en değerli olan markalar içerisinde ise yine liderler teknoloji firmaları oldu. İşte açıklanan listelerde yer alan detaylar.

İş dünyasında sürekli olarak bir değişim söz konusu. Özellikle dünyanın en geniş hacimli bütçelerine sahip olan birçok firma attıkları adımlarla beraber bu değişimin yaşanmasına neden oluyor. Dev firmalar arasında yapılan herhangi bir anlaşma ya da bu firmaların yaptıkları herhangi bir yatırım doğrudan dengeleri değiştirebiliyor.

Haliyle her sene açıklanan listelerde marka bazında değişimleri de görüyoruz. Bu sene açıklanan listelerde de benzer bir durum söz konusu. Fakat her ne kadar belli başlı değer farkları ortaya çıksa da genel olarak listede hala teknoloji firmalarının elde ettiği liderliği bırakmadığını da görüyoruz. Bu noktada açıklanan son liste sonuçlarında da yine ilke 5 markanın teknoloji dünyasında öne gelen markalar olduğunu görmekteyiz. Hemen listede hangi teknoloji firmaları dikkat çekiyor bakalım.

en değerli markalar

En Değerli Teknoloji Markaları

En değerli markalar listesi içerisinde yer alan ilk marka Google. İnternet dünyasıyla yakaladığı yükselişi akıllı telefon dünyasına da taşıyan Google bu sene de teknoloji dünyasının lideri oldu. Google gibi bir devi hemen arkasından ise gelen firma Apple oldu. Dünyanın en değerleri ikinci markası olan Apple’ın takipçisi ise yazılım devi Microsoft. Beklendiği gibi ilk üç markanın da marka değerleri oldukça yüksek. Bu üç markayı takip telefon ilk 5 firma arasında yer alan bir başka dev ise Amazon oldu. İlk 5 içerisinde son sırayı alan firma ise Facebook oldu.