bitcoin madenciliği

Dünya’da Bitcoin Madenciliği İçin 1,5 Milyar Dolar Harcanmış!

Son zamanların en çok konuşulan para birimlerinden bir tanesi olan Bitcoin bilindiği üzere BTC Madenciliği ile üretiliyor.

Bticoin madenciliği için oldukça üst düzey bir elektrik enerjisine ihtiyaç vardır. Bir araştırma kurumu tarafından yapılan araştırma sonucu Bitcoin üretilirken harcanan elektrik enerjisinin devasa boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi. Son zamanlarda piyasalardaki dengeleri alt üst eden Bitcoin, birçok kişi tarafından ilgi konusu oldu. Bu ilgi alanlarından bir tanesi de kuşkusuz Bitcoin Madenciliği oldu. Nitekim Moğolistan’da bulunan dünyanın en büyük veri merkezi Bitmain bir günde yaklaşık 250 bin lira kazanıyor.

Bitcoin Dünyanın Elektriğini Tüketiyor!

Power Compare adındaki İngiltere merkezli enerji karşılaştırma platformu yaptığı araştırma sonucu Bitcoin Madenciliği için tüketilen enerjinin AB’deki 20 ülkeden daha fazla elektrik harcadığını ortaya çıkardı. Dünya çapında bakıldığında ise Bitcoin’in dünyaya maliyeti yaklaşık 29TWh elektrik enerjisi olarak açıklandı. Nitekim bu enerji miktarı dünyanın elektrik ihtiyacının binde 13’üne tekabül ediyor.

Raporda yer alan diğer verilere bakacak olursak Bitcoin’in harcadığı elektrik her geçen gün artıyor. Sadece geçtiğimiz ay süresince %30’luk bir artış yaşadı. Bitcoin’de meydana gelen bu enerji ihtiyacı bu şekilde artmaya devam ederse 2 yıl sonra tüm ABD’nin enerji ihtiyacını sollayacak. Rapora göre dünya üzerinde bugüne kadar Bitcoin için harcanan elektrik enerjisinin maliyeti 1,5 Milyar dolar düzeyinde.

Bitcoin madenciliği genellikle elektriğin en ucuz olduğu kesimlerde yapılmış, eğer sizlerde bu tür işlere atılmayı planlıyorsanız götürülerini iyi hesaplamanızda fayda var.