emagin micro Oled 1

Dünya Devleri Mikro Ekran Üreten eMagin’e Yatırım Yapıyor!

Micro ekranlar, askeri ve tıbbi alanlarda kullanılmakta. Bu ekranlar başlık seti yapımcılarının da merceğinde yer alıyor. OLED Micro ekran üreten EMagin’de sanal ve arttırılmış gerçeklik konusunda planları olan dünya devi teknoloji markalarının da dikkatini çekiyor.

Amerikan Güvenlik ve Değişim Komisyonu, Securities and Exchange Commission’a (SEC) sunulan bir belgeye göre; sağlık sektöründe, askeri cihazlarda ve sanayide kullanılması amacıyla mikro ekranlar üreten eMagin’e, Apple, LG ve Valve 10 milyon dolar yatırım yapmak için hazırlanıyor.

Belgeye göre, mikro ekran üreticisi eMagin’in, ‘Son tüketicilerin kafalarına monte edilen cihazlar için mikro ekran tasarlama ve geliştirme noktasında birden fazla tanınmış firma ile stratejik anlaşmalar yaptık. Bu firmalarla aynı zamanda yüksek miktarda üretim sağlamak için seri üretim yapan firmalarla da görüşmelerde bulunduk’ İfadelerine yer verilmiş.

Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığı konusunda çalışmalarının sürdüğünü ve önümüzde ki yıl gözlüğü piyasaya sürmeye hazırlandığını düşünüyoruz. Bu gelişmler ışında analist Gene Munster’da bu gözlüğün iPhone’u tahtından indirebilecek bir ürün olabileceğini belirtiyor.

eMagin Hisseleri Ne Oldu ?

eMagin’in mevcut ekranların en iyisi 2048 x 2048 piksel çözünürlük sunuyor. Apple, LG ve Valve yaptıkları 10 milyon dolarlık yatırım ile eMagin’in 6 milyon 451 bin 613 hissesinin de sahibi olmuş oldular. Gelişmenin ardından eMagin hisseleri, yüzde 5.45 oranında değer kazanarak 1.45 dolardan kapattı.