duckduckgo
duckduckgo

DuckDuckGo, Gizli Harita Hizmetini Başlatıyor!

DuckDuckGo, özellikle gizliliğe önem vermesiyle en çok kullanılan arama motoru olurken, Apple’ın harita altyapısını kullanarak gizlilik anlamında bir harita hizmetini başlatıyor.

Şuan için Google’a alternatif en iyi arama motorları arasında olan DuckDuckGo, Apple‘ın MapKit JS yapısını kullanacak. Böylelikle harita ve adresi hizmetini sunacağını duyurdu. Hizmetin hem mobil hemde masaüstünde kullanılacağını belirtelim. DuckDuckGo, bu hizmet için de kullanıcıları için yeniden gizlilik taahhüdü sunuyor. Kısa süre önce yayınlanan blog yazısı ise şöyle;

“Apple’ın MapKit JS yapısını kullanarak mobil ve masaüstü platformlar için sunduğumuz harita ve adres servislerimiz konusunda oldukça heyecanlıyız. Haritalama ve gizlilik konusunda değerli bir kombinasyon sunuyoruz. Appe’ın MapKit JS yapısını ilk kullanan global şirketlerden biri olarak, kullanıcılara milyarlarca Apple cihazında bulunan gelişmiş adres araması, ek görsel özellikler, gelişmiş uydu görüntüleri ve sürekli güncellenen haritalar sunuyoruz.” dedi.

DuckDuckGo Gizliliği Nasıl Koruyacak?

Şirketin açıklamalarına göre Apple ile çalışmaktan zevk aldıklarını ve heyecanlandıkları anlaşılıyor. Ayrıca “Çevrimiçi olarak yeni bir güven standardı belirledik, umarız bu güncelleme hoşunuza gider” ifadelerini de kullandı. Hepimiz ise şirketin gizliliği nasıl koruyacağını merak ediyoruz. Şirket bu konu içinde şöyle bir açıklama yaptı;

“DuckDuckGo’da, hak ettiğiniz gizliliğin oldukça kolay olması gerektiğine inanıyoruz. Doğal olarak, sıkı gizlilik politikamız gereği kişisel bilgileri toplama veya bu entegrasyonla paylaşma gibi bir durumumuz olmayacak. Apple‘a veya diğer üçüncü şirketlere IP adresleri gibi kişisel bilgileri göndermeyeceğiz. Yerel aramalarda, bulunduğunuz lokasyon tarayıcınız üzerinden bize gönderilecek ve biz de bu bilgiyi yok edeceğiz.” dedi.