drone helikopter

Drone’a çarpmamaya çalışan helikopter yere çakıldı!

Helikopterle uçuş eğitimi yapılan alana giren drone, hava aracının önüne çıkarak yere çakılmasına neden oldu. Yetkililer konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

ABD’de özel bir helikopterin dikkatsiz drone kullanımına bağlı olarak yere çakıldığı bildirildi. Eğitim sürüşü yapan bir öğrencinin ve eğitmenin bulunduğu hava aracı, paylaşılan bilgilere göre DJI Phantom model drone’un helikoptere yaklaşmasıyla ilk olarak ağaca, ardından yere çakıldı. Hafif bir eğitim helikopterinde bulunmalarından ötürü kazayı yara almadan atlatan eğitmen ve öğrenci, yerel bir haber kanalına göre drone’a çarpmamak için ani manevra yapmış.

Robinson R22 model helikopterin özellikle kuyruk kısmında büyük bir hasar olduğu bildirildi. Polisin bölgeye geldiği ve kazayla ilgili araştırma başlattığı biliniyor, ancak kazaya neden olan drone sürücüsünün kim olduğu henüz netlik kazanmadı. DJI, gerekli durumlarda polisle iş birliği yaparak drone sürücüsünün kimliğini bulmalarına yardımcı olabileceğini açıkladı. Eğer drone sahibi suçlu bulunursa, helikopterin hasarını karşılamak zorunda kalabilir.

drone helikopter

Bu gibi olayların yaşanması, drone’ların hızlı bir şekilde yaygınlaşmasının ardından maalesef kaçınılmaz bir hal almıştı. Birçok kişinin dikkatsiz drone kullanımına bağlı olarak yaralandığını biliniyor. Her ne kadar yetkililer hava araçlarının bulunduğu bölgelerde drone kullanımını yasaklamış olsa da bu gibi yasakları umursamayan birçok kişi var.