eebce12956c02dfe37fb78b0da089f13282aeb46 1

Drone ile hapis cezası aldı!

Amerikalı bir adam, nasıl yaptıysa artık, yanlış Drone kullanımı gerekçesiyle bir kadını bayılttı ve birkaç gün hastanede bayanın yatmasına neden oldu. Mahkeme ise zanlıyı 30 günlük hapis cezasıyla cezalandırdı.

Drone tasarlayım alım satım işleriyle uğraşan bir adam, ihmalkarlığından dolayı 30 günlük hapis ve 500 dolar para cezası ile karşı karşıya kaldı.

38 yaşında olan Paul Skinner, 2015 yılında kontrolden uzaklaşan Drone’u ile bir şekilde bir bayanın kafasına sertçe çarpmasını sağlayarak, Drone’un çarptığı kadını bir kaç gün hastanede tuttu. Yaklaşık 1.5 yıl süren davanın ardından 38 yaşındaki Paul Skinner, Seattle Belediye Mahkemesince suçlu bulundu. Kasıtlı olmayan bir olay olmasına rağmen cezadan kurtulmayı başaramadı.

1x1 ga drones

Son zamanlarda ABD’de drone kaynaklı kazalar gerçekleştiği sorada para cezası verilmiş olsa bile, şimdiye kadar görülmeyen hapis cezası gördü. İnsansız Araç olarak bilinen bu cihazlar ile suç işlemek artık mümkün.

Bu bakımdan artık Drone kullanıcıların daha dikkatli olması ve kazaya meğil vermeyecek şekilde uçurması gerekiyor. Para cezasının kalkması ve bunun üstüne hapis cezasının gelmesi ciddi derecede korkutucu oldu diyebiliriz.