Dota 2

Dota 2 İçin Büyük Güncelleme Geldi

MOBA oyun türünün en çok tercih edilen yapımlarından biri olan Dota 2 her geçen gün oyuncu kitlesini biraz daha arttırmaya başladı. Artık hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine sahip olan yapım şimdilerde yeni bir güncelleme haberiyle gündemde. Güncellemenin ise birçok özelliği değiştireceği belirtiliyor.

Oyun dünyasında trendler sürekli olarak değişim gösteriyor. Bundan önceki dönemlerde daha çok çevrimdışı oyunlar ve sağlam senaryolu yapımlar tercih edilirken artık gelişen internet bağlantılarıyla beraber daha çok gruplar halinde oynanabilen yapımlar tercih edilmeye başlandı. Çoklu oyuncu modları bulunan oyunların tercih edilmeye başlamasıyla beraber bu alanda MOBA türünün en çok ilgi çeken tür olduğunu da gördük.

Artan ilgiyle beraber bu alanda önemli yapımlarında öne çıkmaya başladığı kesin. MOBA türü denildiğinde akla ilk gelen yapım ise Dota serisi. Son olarak Dota 2 oyunuyla sektördeki yerini alan yapım şimdilerde bu türün en çok oynanan oyun serilerinden bir tanesi. Sürekli olarak turnuvaları da düzenlenen yapımın aralıkları uzunda olsa güncellemeler aldığını da biliyoruz. Sevilen seri son olarak dün yeni bir güncelleme haberi daha verdi.

Dota 2 İçin Yeni Güncelleme

Güncellemeyle beraber oyunda birçok değişen nokta olduğunu da söylemek gerekiyor. Oyunun yapısında da değişiklikler sağlayan güncellemenin ilk dikkat çeken özelliği ise mücadelelere getirdiği yenilikler oldu. Bu alanda yayınlanan yeni güncelleme dereceli maçlara katılma sistemini değiştiriyor. Kullanıcıların sistemden yararlanarak yan hesaplarıyla da katılabildikleri biliniyor. Sistemde açık olarak gösterilmese de Valve’nin istemediği bir durum olarak bilinen dereceli maçlarda yan hesapların kullanılmasını engellemek için güncellemeye yeni özellikler eklenmiş durumda.

Dota 2 güncellemesi

Yeni güncelleme sonrasında artık kullanıcılar dereceli maçlara girebilmek için telefon onayı yaptırmak zorunda. Birçok sosyal medya hesabında kullanılan telefon onayı sistemi artık Dota 2 oyununda da geçerli olacak. Dereceli maç oynamak için mutlak gerekli olan numara onayı sistemi sayesinde yapımın yan hesaplardan maçlara girişi engelleceği düşünülüyor. Fakat sistemin ne kadar başarılı olacağı ise merak konusu.

Numara Onayı İçin Süre Sınırı Var

Dota 2 oyununa gelen güncelleme sonrasında numara onayı sistemiyle kullanılacak olan dereceli maçlar için belli bir süre sınırı konuldu. Kullanıcıların hesaplarına yeni numara eklemleri ve onaylama yapmaları için mutlaka 2 hafta içerisinde sistemi kullanmaları gerekecek. Numara onayı için sadece 2 hafta süre verilmiş durumda.

Bunun dışında güncellemenin takım oyun sisteminde de değişikliklere neden olduğunu belirtelim. Bu seriyle beraber artık tek kullanıcılar takımlarla karşılaşmak zorunda kalmayacak isterseniz sadece tek kullanıcılara karşı maçlar yapabileceksiniz. Eski sisteminde maçlarda kullanıcıların isteğine bağlı olarak değiştirilebilecek. İsterseniz eski sistemde mücadeleler yapabileceksiniz. Bunun için Dota 2 seçimi tamamen kullanıcılara bırakmış durumda.