Donald Trump Qualcomm Broadcom

Donald Trump, Broadcom’un Qualcomm’u satın almasını engelledi

Donald Trump, ulusal güvenlik açısından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle Broadcom’un Qualcomm’u satın alma denemelerini durdurdu. Şirketin aylardır Qualcomm’u satın almaya çalıştığı ve bazı “etik olmayan” yollara başvurduğu biliniyor.

Birkaç aydır ABD merkezli Qualcomm’u satın almak için uğraşan Singapur merkezli Broadcom, Donald Trump engeliyle karşılaştı. Dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden birisinin şu an satın alınamayacağını söyleyen Trump, böyle bir hamlenin ulusal güvenliği olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi. ABD Başkanı, konuya müdahale etmeden önce gerekli araştırmayı yaptıklarını ve “ikna edici sonuçların bulunduğunu” belirtti.

Donald Trump Qualcomm Broadcom

Qualcomm, Trump’ın bu kararını sevinçle karşıladı çünkü bir süredir Broadcom’un baskıcı tekliflerinden kurtulmaya çalışıyordu. Birkaç kere teklif ettiği fiyatı yükselten Broadcom, tekliflerin işe yaramadığını görünce Qualcomm’un yönetim kuruluna kendine yakın iş insanlarını sokmaya çalışmıştı. Qualcomm ise bu hamleye karşılık olarak Broadcom’a yakın olan kişilerin yönetime getirilmemesi konusunda hissedarlarına çağrı yapmıştı.

Birkaç gün önce Intel’in Broadcom’u satın almaya çalışacağı yönünde söylentiler gündeme gelmişti. Bu konuyla ilgili bilgilere buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.