telefon

Dolandırıcılar telefon yerine ‘soğuk su’ gönderdi!

Dolandırıcıların “Hediye kazandınız” şeklindeki mesajlarından birisine inanan Metin Üçkardeş, evine gönderilen kargodan akıllı telefon çıkmasını beklerken soğuk su ve cinsel gücü arttırıcı ilaçlarla karşılaştı.

Ucuz akıllı telefon satma vaatleriyle yapılan dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklendi. Bursa’da yaşayan Metin Üçkardeş, kısa bir süre önce telefonuna gelen “Tebrikler! Ücretsiz akıllı telefon kazandınız. Hediyenizi almak için hemen arayın.” mesajına inanarak aradığı numara sahibine “kargo ücreti” adı altında 100 lira ödeme yaptı. Ödemenin ardından kargosunu PTT şubesinden alan Üçkardeş, kutunun içinden su ve cinsel gücü arttırıcı ilaçların çıkmasıyla dolandırıldığını anladı.

telefon

Dolandırıcılık mağduru, bir süredir buna benzer mesajların telefonuna geldiğini ve en sonunda mesajlardan birisinde yer alan numarayı dayanamayıp aradığını dile getirdi. Söylediğine göre telefonuna gelen mesajlarda Galaxy J7 ve bitkisel set kazandığı belirtiliyordu.

Bu gibi dolandırıcılıklara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Siz siz olun hediye kazandınız, indirim kazandınız gibi vaatlerle herhangi bir numarayı aramanızı söyleyen mesajlara inanmayın.