Prodeum kripto para

Dolandırıcı kripto para şirketi müşterilerine ‘küfür ederek’ ortadan kayboldu

Ethereum ile çalışan proje temelli bir kripto para şirketi, müşterilerini dolandırmasının ardından tüm bağlantılarını ve iletişim adreslerini kullanıma kapattı, ana sayfasına bir kelimelik küfür bırakarak ortadan kayboldu.

Kripto paraların yaygınlaşmasıyla birlikte kripto parayı kullanarak dolandırıcılık yapan kişilerin ve şirketlerin sayısı da inanılmaz oranda artış gösterdi. Bu şirketlerden birisi de Ethereum kabul eden, proje temelli bir kripto para (ICO) şirketiydi. Prodeum olarak isimlendirilen bu şirket, kısa bir süre projesini hayata geçirmesinde yardımcı olacak yatırımcılar aradı. Bu aşamada projeye yardım edenlere, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte yatırımlarının değerini artıracağı vaad edildi. Ancak projenin başlatılmasından sadece birkaç hafta sonra şirket, tüm bağlantılarıyla birlikte ortadan kayboldu.

Şirketin ortadan kaybolana kadar kaç yatırımcıdan bağış toplamayı başardığı konusunda bir bilgi paylaşılmadı, ancak “az kişinin” dolandırıldığı dile getirildi. İletişim adreslerini ve bağlantılarını kullanıma kapatan Prodeum, ana sayfasını da tamamen boşalttı ve geriye yalnızca bir kelime bıraktı. İşte ana sayfanın şu andaki hali:

kripto para

Şirket hakkındaki araştırmalar devam ediyor.