Dogan Holding

Doğan Medya Grubu Satıldı!

Demirören Grubu’nun, Doğan Holding’i 1.2 milyar dolar karşılığında satışı konusunda anlaşmaya vardığı açıklandı. Açıklamanın ardında Doğan Holding hisselerinde ciddi bir artış gözlemlendi.

Medya grupları arasında en büyüklerinden biri olan Doğan Medya Grubu’nun, Demirören Grubu’na satışı konusunda Erdoğan Demirören ile anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Demirören Grubu’nun bu satın alım işlemi hakkında edinilen bilgiye göre satınalma işleminin gerçekleşmesi ile Kanal D, CNN Türk, Tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap ve DPP (Dergi Pazarlama ve Planlama) Demirören Grubu’na ait olacak.

Bu akşam saatlerinde doğru Doğan Holding ve Demirören Grubu, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapacakları açıklama ile satış işlemini de duyurmuş olacak.

Doğan Holding Hisseleri Ne Kadar Oldu?

Bu gelişmenin ardından Doğan Holding’in şirket hisselerinde çok ciddi bir değer artışı meydana geldi. Doğan Holding’in değeri %15,07 artış gösterirken, Hürriyet Gazetecilik %17,4, Doğan Gazetecilik %9,54, Doğan Burada %6,05, Ditaş Doğan Yedek Parça ise %7,09 değer kazandı.