Leagoo M5

Doctor Web Uyardı! Üretiminde Virüs Bulaşan Cihazları Almayın!

Uzmanlar, Triada adında ki casus yazılımın, kullanıcıların bilgilerini çaldığı ve android işletim sistemine sahip 40’tan fazla akıllı telefona bulaştırıldığını açıkladı.

Doctor Web‘in belirttiğine göre, bulaştırılan casus yazılım, kişisel bilgileri çalıyor. Ayrıca cihazda bulunan diğer uygulamaları da etkileyen yazılım, kullanıcı fark etmeden birçok işlem gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Cihazın üretim esnasında işletim sistemine bulaştırıldığını belirten Doctor Web uzmanları, dolayısı ile sıfır alınacak cihazlarda dahi virüs’un bulunduğunu belirtti.

Leagoo M5

Kurtulmak İmkansıza Yakın!

Triada‘nın zararlı olduğunu belirten Kaspersky Lab, casus yazılımın son derece gelişmiş’ ve ‘gizli’ olduğunu ve yazılımın algılanmasının ve kaldırılmasının neredeyse imkansız olduğu belirtildi

Kaspersky Lab‘ın raporun da: ”Triada virüsünün karmaşık işlevlere sahip olması, bu kötücül yazılımın arkasında çok profesyonel siber suçluların olduğunu ispatlıyor” diyerek Android kullanan cihazların hedefte olduğunu bildirdi.

Sputniknews’in haberine göre ise bu yazılımın Çin üretimi olan Leagoo M9‘da saptandı. Ayrıca diğer modellerden bazılarının ise Leagoo M5, leagoo M5 Plus, Leagoo M8, Leagoo Z1C, Cherry Mobile Flare S5 olduğu belirtildi.