DJI Goggles RE drone yariscilarina birinci sahis gorusu kazandiriyor

DJI Goggles RE, drone yarışçılarına birinci şahıs görüşü kazandırıyor

Yaklaşık bir yıl kadar önce drone yapımcısı olan DJI ilk çift olan DJI Goggles‘u duyurdu. Mayıs ayına dek gözlüklerin satışı başlamış ve altı ay kadar sonra, DJI yeni bir modelini duyurdu. Bu yeni kulaklık seti, DJ Edition Goggles RE olarak geliyor ve yeni adı “Racing Edition“ın kısaltılmışı.

Tam olarak tahmin edebileceğiniz gibi yeni DJI Goggles drone aslında yarışçılar için üretildi. Tasarım olarak DJI Goggles ile birçok benzer nokta bulunsa bile, kafa bandında kırmızı deri dolgusu ve yeni eklenen siyah mat renk seçenekleri yer alıyor. Yeni özellikler ile tam olarak DJI Goggles’dan iki kat daha iyi duruyor.

En dikkat çekici özellik ise Video akışı konusunda DJI’nun “çok motorlu ve sabit kanatlı” uyumlu olduğunu belirten OcuSync Video İletim Modülüne dayanmakta. Bu modül aslında çoklu uçakların bulunduğu yarışlarda parazitlenmeyi azaltıyor. 12 iletim kanalı sunduğundan birbirine yakın olacak ve gürültü durumunda 2.4 ve 5.8GHz kanalarrı arasında atlama yapacak otomatik Frekans atlama yayın spektrumu bulunuyor.

Bu iletim modülü aslında 50ms kadar düşebilir. 7km’ye kadar kontrol aralığına olanak sağlarken, iletim çözünürlüğü ise 1280 x 960 olarak fade ediliyor. DJI Goggles RE’nin bağımsız fiyatı ise 549 Dolar olarak görülüyor.