Dizel Seat Arona Satışa Çıktı! Türkiye Fiyatı ve Tüm Özellikleri

Ülkemizde Doğuş Otomotiv bünyesinde bulunan Seat’ın yeni modeli Arona, dizel motor alternatifi ile 135 bin TL’den başlayan fiyat ile satışa çıktı.

Geçen yıl lansmanı gerçekleştirilen Seat’ın kompakt crossover modeli Arona’nın sadece benzinli motor seçenekleri ile Türkiye’de satışa sunulmuştu. Şimdi ise dizel motora sahip Arona, 95 beygir gücündeki 1.6 TDI otomatik şanzıman ile Style ve Xcellence donanım seçenekleri satışa sunuldu.

Dizel motora sahip Arona, Ön Bölge Asistanı, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Yorgunluk Tespit Sistemi, İkincil Çarpışma Freni gibi sürüş destek sistemleri ve Geniş ve konforlu iç mekanı ile sürücüler ile buluşmaya hazır gözüküyor.

seat arona1

Düşük yakıt tüketimli ile dikkat çeken Arona’nın Style versiyonunda LED gündüz sürüş farları, LED stoplar, arka park sensörü, ön bölge asistanı, 16 inç alüminyum alaşımlı jantlar, dönüşe duyarlı ön sis farları gibi özellikler bulunurken; Xcellence donanım seçeneğinde farklı olarak anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi (KESSY), 8 inç dokunmatik ekranlı bilgi eğlence sistemi, full link, krom tavan rayları, krom yan cam çerçevesi, çift renkli ambiyans aydınlatmaları yer alıyor.

Arona’nın Style donanıma sahip olan varyantı için tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı 135.000 TL, Xcellence donanım seçeneği için başlangıç fiyatı 153.000 TL olarak belirlenmiş durumda.