Division

Division, fotoğraf çekme uygulaması yüzünden oyuncusunu banladı

Cinematic Tools’un geliştiricisi olan Matti Hietanen, fotoğraf çekme uygulamasını geliştirmiş olmasından ötürü Division’dan banlandığını paylaştı. Oyundan konuyla ilgili açıklama geldi ve oyuncular bu olay üzerinden uyarıldı.

Cinematic Tools isimli uygulamasıyla oyun içerisinde fotoğraf çekilmesini çok daha kolay kılan Matti Hietanen, Division’a uyarladığı uygulamasını geliştirmesinden ötürü oyundan banlandığını duyurdu. Kişisel Twitter adresi üzerinden hesabının banlanmasına ilişkin açıklamayı paylaşan Hietanen, gönderisine “Buna değerdi.” yazmayı da es geçmedi. İşte geliştiricinin paylaşımı:

https://twitter.com/Hattiwatt1/status/960911658091732992

Cinematic Tools, bugüne kadar birçok farklı oyunda kullanılan ve oyuncuların ekran görüntüsü almasını sağlamaktan başka hiçbir şey yapmayan bir uygulama. Battlefield 1, Dark Souls 3 ve Star Wars Battlefront gibi birçok oyunla birlikte kullanılabilen uygulama, geliştiricinin paylaştığı bilgilere göre ilk defa böyle bir engelle karşılaşıyor. Division’ın geliştiricisi olan Ubisoft, durumun yaşanmış olmasından ötürü üzüntü duyduklarını ve konuyu incelemeye alacaklarını açıkladı. Ancak Hietanen, bu uygulamayı geliştirmekte Cheat Engine isimli programı kullanmış olmasından ötürü banlandığını tahmin ediyor. Cheat Engine, oyunlardaki sayısal verilerin değiştirilmesinde sıklıkla kullanılan ve özellikle eski tür oyunlarda (şahsen Lord of The Rings: Battle for Middle Earth 2 için sıklıkla kullanıyorum) birçok hilenin temelinde bulunan bir program. Hietanen uygulamasının tamamen zararsız olduğunu, fakat Cheat Engine’den ötürü banın kalkmayabileceğini dile getirdi.