disney Karayip Korsanlari 5

Disney, Karayip Korsanları 5’in Sızdırılmadığını Söyledi

Karayip Korsanları 5 filminin yayıncılığını yapan Disney, kısa süre önce gündeme gelen hackerlar tarafından çalındığı haberini tam anlamıyla reddetti ve yalanladı.

Kısa süre önce tüm dünyada en önde gelen yapım şirketlerinin başında yer alan Disney’in hacklenerek Karayip Korsanları 5 filminin internet üzerinde paylaşıldığı iddia edilmişti. Hatta hackerların fidye istemesi ve 2 gün müddet vermesine rağmen Disney’in fidyeyi ödememesi üzerine torrent sitelerine düştüğü haberini yapmıştık. Konu hakkında ilk defa açıklamada bulunan Disney, bu şekilde yapılan haberlerde yer alan hacklenme olayının tam anlamıyla yalan olduğunu belirtti.

Disney, Fidye Ödedi Mi?

Elbette Disney, Karayip Korsanları 5 için tam anlamıyla sızdırılmadı demedi fakat uzman kişiler Disney’in hackerlara fidyeyi ödediği ve daha sonra bu şekilde bir açıklama yaptığını öne sürüyor. Disney ciddi anlamda hacklendi mi veya hacklenmedi mi belli değil ancak Karayip Korsanları 5 bu hafta dünyada ve ülkemizde vizyona girdi.

Zaten bu saatten sonra vizyona giren bir filmin sızdırılıp sızıdırılmadığı çokta önem taşımıyor. Ancak Disney’in fidye ödeyerek hackerları durdurduğu iddiası bu sefer gündemi meşgul ediyor.