Disney Fox

Disney, Fox’u satın almak için 70 milyar dolar teklif etti

Disney, Fox‘un film stüdyolarını ve şirketin sahip olduğu tüm seri haklarını satın almak adına 70 milyar dolar teklif etti.


Özellikle süper kahraman filmleriyle ilgilenen kişilerin yakından takip ettiği Disney ve Fox anlaşmasında adım adım sona yaklaşılıyor. Fantastik Dörtlü başta olmak üzere Marvel evreninde bulunan birçok karakterin haklarını elinde bulunduran Fox, Avengers ile beyaz perdede büyük bir başarı yakalamış olan Disney’in uzun süredir hedefinde bulunuyor. Şirket, ilk olarak 52.4 milyar dolarlık teklifle Fox’un kapısını çalmıştı, ancak anlaşma sağlanamamıştı. Şimdi ise teklifin 70 milyara yükseltildiği açıklandı.

Elbette bu satın alma anlaşması kapsamında Fox’a ait olan stüdyoların tamamı ve diğer yapım hakları da Disney’e devredilmiş olacak, fakat çizgi roman hayranlarının ilgilendiği asıl nokta birçok hikayenin birbirine bağlanmasını sağlayacak karakterlerin de Marvel Sinematik Evreni’ne dahil olması.

Fox, henüz anlaşmayla ilgili olarak bir açıklamada bulunmadı ancak bunu da reddetmesi durumunda teklifin giderek artacağı söylenebilir.

Kaynak