fosil dinazor

Deve Kuşu ve Ördek Karışımı Bir Dinazor Fosili Keşfedildi!

Moğolistan’da yapılan bir fosil kazı çalışmasında yeni dinazor türü keşfedildi! Deve kuşu, ördek ve kuğu hayvanlarının bir birleşimine benzeyen hayvan bilim dünyasında çığır açacak.

Yapılan kazı çalışmasının ardından ortaya çıkarılan fosil Avrupa Senkrotron Radyasyon Kuruluşu tarafından incelenerek analiz edildi. Analiz sonrası 3 boyutlu görseli ortaya çıkarılan dinazor türü herkesi hayretler içerisinde bıraktı. Daha önce hiç görülmemiş bir dinazor türü olan bu hayvan birçok hayvanın özelliklerini bünyesinde barındırıyor.

Birçok Hayvanın Anatomik Özelliklerini Barındırıyor!

Kuğuya benzer bir boyuna sahip olan bu dinazor fosili ördek gagası ve timsah dişlerine sahip. Bütün bir bedensel olarak ta deve kulunu andıran bu hayvan yaklaşık 75 milyon yıl önce yaşamış. Çekya’da bulunan Palacky Üniversitesi bünyesinde görev yapan uzman Dennis Voeten, bu canlının yaklaşık 45 cm boya sahip olduğunu ve oldukça küçük bir dinazor olduğunu ifade etti.

Milyonlarca yıl önce nesli tükenen yaratık kayıtlara yeni dinazor türü olarak geçti. Her hayvanın bir özelliğini barındıran bu fosil bilimsel araştırmalarla daha net araştırılacak. Bugüne kadar yapılan araştırmalar Nature dergisinde yayınlanmıştı.