Dev spambot 711 milyon e posta adresi topladi1

Dev spambot, 711 milyon e-posta adresi topladı

Kötü niyetli bir araştırmacı, 711.5 milyon e-posta adresini toplayan bir spam operasyonunu kısa süre önce keşfetti ve büyük bir tehlikenin olduğu fark edildi.

Programın ölçüsüne bakıldığında büyük bir bulgu olduğu görülüyor. Adresler ve ilişkili şifreler aslında bankacılık olarak kötü bir durum. Herkes hesabının aslında kontrol edebilir ve etkilenip etkilenmediğini öğrenebilir.

Ayrıca Operatör Troy Hunt, listelenen hesaplardan bazılarının hiç varolmamış hesaplardan ibaret olduğunu onayladı. Ancak harmanlandığı zaman gerçek hesapların olduğu da fark edildi.

Gizli resimler

Böyle bir spambotun keşfi aslında kendisini Benkow olarak isimlendiren bir Paris konumlu bir güvenlik uzmanı tarafınca ifade edilmişti. Ardından ZDnet haber sitesinde geniş çaplı bir dikkat çekildi.

Dev spambot 711 milyon e posta adresi topladı

711 milyon kullanıcı bilgilerini veritabanı üzerinde parçalayabilirsiniz. Saldırganlar sadece e-posta adreslerini biliyorlarsa ek bilgi öğrenmek adına spam mesajlarla işlerine devam edebilirler.

Ama kullanıcıların şifreleride ellerindeyse diğer ayrıntılara da ulaşıp onliner olarak bilinen spambot ile tehlike saça bilirler.

  • Neden istenmeyen e-postaları spam olarak nitelendiriyoruz?
  • Guardian Soulmates kullanıcıları spam ile vurdu
  • Onecom, milyonlarca spam metin için para cezasına çarptırıldı

Şimdiye kadar bu verilerden %20’lik bir kısmın satın alındığı iddia ediliyor. Aslında böyle bir sızıntıyı yapmak adına belli başlı bir yatırım yapıldığı tahmin ediliyor. Çünkü tek başına böyle bir işi yapmak ve yapabilmek için çok uzun zaman gerekiyor.

Bakalım ilerleyen günlerde bu şekilde fidye haberleri ve kazanç haberleri ne şekilde gelecek ve bu tehlike durdurulacak mı? Bekleyip göreceğiz.