denuvo koruma

Denuvo Korumasının Yeni Sürümü Kırıldı Mı?

Özellikle dijital oyunlarda korsana karşı koruma sistemlerinden biri olarak bilinen Denuvo sistemi kısa süre önce son sürüme güncellenmişti. Eksi sürümde oyunların bir bir hackerlar tarafından kırılmasından sonra geçilen yeni sürümde de kırılma haberleri gelmeye başladı.

Oyun dünyasında milyon dolarlık yapımlar yer alıyor. Binlerce hatta milyonlarda dolarlık yatırımla ve aynı oranda elde edilen gelirlerle beraber çok daha büyük bir pazar haline gelen oyun pazarında yapımcıların en büyük sorunu ise korsan yapımlar. Oyun satışlarını doğrudan baltalayan korsan oyunlar sektöründe en büyük sorunlarından bir tanesi. Aslında sektörün kanayan yaralarından biri olmasına karşın bu alanda oyunların kırılmasını engellemek için yapılan çalışmalarda yok değil. Özellikle son dönemde piyasaya sürülen Denuvo koruması adı verilen sistem şimdiye kadarki en başarılı koruma sistemi olarak adlandırılmaya başlanmıştı.

Uzun süre oyunların kırılmasını engellemeyi başaran Denuvo koruma sistemi ardı ardına sunduğu kademeli koruma sistemleriyle beraber dikkat çekmişti. Şimdiye kadar başarılı bir koruma gösteren sistem son dönemlerde ise hackerlar tarafından aşılmaya başlandı. Bu noktada Denuvo tarafından ise yeni bir güncelleme haberi verilmişti. Verilen bu güncelleme haberi ise koruma sisteminin daha da güçlendirildiğini ortay koymuş ve yeniden sistemin kırılması zor bir sistem haline geleceği belirtilmişti.

Yeni Denuvo Korumasının da Kırıldığı Belirtiliyor

Tüm bu güncellemelerden sonra Denuvo sisteminin yeniden kırılamaz bir koruma sistemine dönüştüğü belirtiliyordu. Yeni güncelleme sonrasında birçok yeni oyunda da güncellenmiş Denuvo koruma sisteminin kullanılacağı belirtilmişti. Söz konusu sistemin oldukça yüksek koruma sunmasına karşın güncellemenin hemen ardından yeni koruma sisteminin de kırıldığı da haberleri yapılmaya başlandı.

denuvo koruma sistemi

Yeni Denuvo korumasıyla beraber gelen 2Dark oyununun kırıldığı ve bu şekilde yeni güncellemenin de ilk firesini verdiği belirtiliyor. 2Dark oyununun kırılmasıyla beraber yeni Denuvo korumaları da ilk defa kırılmış oldu. Bundan sonra gelecek olan birçok oyunda da kullanılacak olan yeni sistemin şimdiden kırılmış olması ise kafaları karıştırdı. Hemen bir detayı daha iletelim yeni Denuvo koruması olmasına rağmen kırılan 2Dark oyunu 32 bitlik bir oyun. Bu nedenle korumanın daha kolay kırılabileceği belirtiliyor.

Denuvo Koruması Yeni Güncelleme Alacak Mı?

Sistemin yayınlanır yayınlanmaz kırıldığının açıklanması ve yeni güncellemenin de beklenen başarıyı elde edememesi ile beraber kafaları karıştıran bir soru daha gündeme geldi. Şimdilerde bu sistemin yeniden güncellenip güncellenemeyeceği konuşuluyor. Kırılmasına neden olan açığın hala açıklanmadığı bilinen sistemin yeni bir güncelleme alması da bu nedenle kesin olarak gösterilebilir.

Fakat şu an için resmi bir güncelleme açıklaması yok. Sistemin 64 bitlik oyunlarda da kırılması durumunda güncellemenin kesin olarak geleceği düşünülüyor. Konu hakkında Denuvo tarafından yapılacak olan açıklamaları beklemek gerekiyor. Tüm bu iddialarda açıklamalardan sonra kesinlik kazanmış olacak.