Daydream VR Destegi Galaxy S8 Cihazlarina Devam Ediyor

Daydream VR Desteği Galaxy S8 Cihazlarına Devam Ediyor

Google, Google Daydream VR desteğinin artık Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’a yayıldığını duyurdu. T-Mobile ve Verizon’daki Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus cihazlarının bir süre önce Google Daydream VR desteğine kavuştuğundan, burada global erişilebilirlikten söz ettiğimizi unutmayın. Her neyse, Google Daydream VR şu anda Samsung’un amiral gemilerine taşınıyor ve bunun bir sunucu tarafı güncellemesi olduğunu belirtmek gerekir; bu nedenle cihazınızın Daydream VR’yi kullanma yeteneğini ne zaman alacağını bile bilmeyeceksiniz.

Güncellemeyi alıp almadığınızı kontrol etmenin yolları vardır, ancak Google VR Service uygulamasının verilerini silebilirsiniz; bu, bir güncellemenin akıllı telefonunuza gönderildiğini farz ederek, sizin için otomatik olarak bu özelliği etkinleştirir. Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ın yanı sıra şu an Google’ın Daydream VR platformu için pek çok akıllı telefon desteği yok: Bunlar böyle işlevsellik sunan telefonlar: ASUS ZenFone AR, Huawei Mate 9 Pro, Moto Z, Porsche Design Mate 9 Ve ZTE Axon 7. Google, yakınlarda en az 11 akıllı telefonun 2017 yılının sonuna kadar Daydream VR’ye destek vereceğini söyledi; bu nedenle önümüzdeki aylarda diğer telefonların bu tür işlevleri alacaklarını görmeye devam ediyor.

En az Android 7.1 ve daha yenisi şart

Galaxy Note 8, LG V30 ve Google Pixel cihazları da dahil olmak üzere önümüzdeki aylarda birçok yeni üst seviye cihazın piyasaya çıkması bekleniyor. Google’ın kendi Pixel akıllı telefonları Daydream VR desteğiyle birlikte gönderilecek ve Galaxy Note 8 de böyle bir işlevsellik sunacak ve muhtemelen kutudan çıkacak. LG V30 bu noktada bir gizem, ancak bazıları önceden piyasaya sürülmüş olan telefonların önümüzdeki aylarda da Daydream VR için destek alması gerekiyor. Google, Kasım 2007’de Google Daydream’i piyasaya sundu, bu nedenle piyasaya sunulduğundan beri bir yıl bile geçmedi. Ayrıca, Google Daydream’in Android’in eski sürümleri ile birlikte gelen cihazlarda çalışamayacağını, Android 7.1 Nougat’ın (veya daha yenisi) gerekli olduğunu belirtmek gerekir.