Crytek Shangai ofisi

Crytek Küçülme Haberleriyle Gündeme Gelmeye Devam Ediyor

Ender Türk asıllı oyun firmalarından biri olan Crytek, son yıllarda oldukça sıkıntılı günler geçirmeye başladı. İlk olarak Avrupa’da bir bir oyun ofislerini kapatan yapımın şimdilerde ise bir ofisini daha kapatma kararı aldığı ortaya çıktı.

Özellikle Cyrsis serisiyle adından sıkça söz ettiren efsaneler arasına girmeyi başaran Crytek, elde ettiği başarıyla beraber ardı ardına yeni oyunlarını piyasaya sürmeye başlamıştı. İlk olarak Crysis 2 hemen ardından genişletme paketleri derken son olarak Crysis 3 oyunuyla gündem olan yapım o dönemlerde satış rekorları kırmayı da başarmıştı. En sevilen oyun serilerinden biri olmasına karşın Crytek ana oyun serisi olan Crysis oyununun yerine son dönemde online oyun serilerine yönelmesini sağlamıştı.

Son olarak Warface online oyunu ile bu alana da giriş yapan yapım ücretsiz online oyun alanında ise bir türlü başarı elde edemedi. İstediği gelirleri elde edemeyen ve sürekli olarak düşüş yaşamaya devam eden yapımın bir süre sonra Warface oyununu satmak zorunda kaldığını da gördük. Çalışanlarının maaşlarını bile ödemekte zorlanan Crytek ardı ardına ofislerini de kapatmaya başladı. Tüm bu olumsuz gidişatın içerisinde yeniden AAA oyunlarına dönüş yapacağını açıklamasıyla yeniden hayranlarını umutlandıran yapım acaba eski günlerine geri dönecek mi derken Crytek için bir kötü haber daha geldi.

Yeni Bir Ofis Kapatma Haberi Geldi

Yine olumsuz bir haberle günden olan Crytek’in bu kez Shangai ofisini kapatacağı ortaya çıktı. Aslında firmanın en başarılı ofislerinden biri olarak gösterilen Shangai ofisinin sanal gerçeklik için yeni geliştirmeler yaptığını ve bu geliştirmeler sonrasında yeni oyunların VR uyumuyla beraber geleceği haberlerini görmüştük. Hala aktif olarak sanal gerçeklik teknolojileri üzerinde çalıştığı belirtilen ofisin aslında masraflarını bile karşılamadığı ortaya çıktı.

Crytek Sangai ofisi

Eylül ayından bu yana çalışanlarının maaşlarını ödemediği açıklanan Crytek’in ofisin giderlerini de ödemekte zorlandığı belirtildi. Bir dönemin efsane oyun stüdyolarından biri olan Crytek’in bu haberlerle gündeme gelmesi adeta şok etkisi yarartmışa benziyor.

Crytek Nasıl Bir Karar Alacak?

Her ne kadar son yayınlanan raporda söz konusu ofis için oldukça olumsuz veriler elde edilmiş olsa da Crytek henüz ofisi kapatacağı yönünde bir açıklamada bulunmadı. Resmi açıklamanın gelmemiş olması elbette ofisin kapanmayacağı anlamına gelmiyor fakat bir yandan da Crytek’in son ana kadar mücadele etmeye devam edeceği belirtiliyor.

Çalışanlar tarafından verilen bilgilere göreyse ofisin kapanması için günler sayılıyor. Bir sonraki dönemde Crytek’in hem ofis giderlerini hem de çalışan maaşlarını karşılayamaması durumunda bu ofis içinde kapanış haberinin verilmesi bekleniyor. Ardı ardına gelen kötü haberlerden sonra Crytek yeniden doğuş için nasıl adımlar atacak? Crysis serileri geri dönecek mi? Bunlar için firmanın yapacağı açıklamayı beklemek gerekiyor.