Cortana

Cortana, Windows şifresinin aşılmasında kullanıldı

Güvenlik araştırmacıları, Cortana’nın ses komutlarını kullanarak Windows şifresinin aşılabileceğini ortaya çıkardı. Bu yöntem, şifreli bilgisayarların Microsoft’un kendi teknolojisi tarafından alt edilebildiğini gözler önüne seriyor.

İsrailli güvenlik araştırmacıları, Windows şifresinin Cortana yardımıyla kolayca aşılabildiğini ortaya çıkardı. Cortana’nın bazı temel işlevlerinin bilgisayar kilitli olsa bile etkin olduğunu gören araştırmacılar, bu işlevleri kullanarak bilgisayara takılı USB belleği üzerinden https protokolü kullanmayan bir web sitesine girmeyi başardı. Araştırmacılar tarafından oluşturulan ve giriş yapan bilgisayara otomatik olarak zararlı yazılımlar yükleyen bu web sitesi, kilitli olmasına rağmen bilgisayara zararlı yazılım yüklemeyi başardı.

Cortana

Araştırmacılar, bu şekilde kilitli olan bilgisayarlara kullanıcının haberi olmadan zararlı yazılımların yüklenebileceğini göstermiş oldu. Bu gibi yöntemlerin varlığından ötürü şifresi olsa bile bilgisayarlara dikkat etmek son derece önemli.