indir 1

Continental, tanıtım videosunda Türkiye’yi haritadan sildi

Continental’in web sitesinde paylaşılan bir videoda, dünya haritası gösterildiği sırada Avrupa ve Asya kıtalarının ortasında bulunan ülkemizin yerinde büyük bir denizin olduğu görülüyor. Şirket, Almanca videoda görünen haritayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Dünyaca ünlü lastik üreticilerinden birisi olan Continental, web sitesi üzerinden paylaştığı bir videoda Türkiye’yi haritadan sildi. Şirketin Powertrain isimli bölümünün teknolojilerinden bahsedilen tanıtım videosunda, Avrupa’nın detaylı bir şekilde gösterildiği haritada Türkiye’nin yerinde büyük bir denizin bulunduğu görülüyor. İşte videodan bir görüntü:

Continental Powertrain

Videonun bulunduğu şirket sayfasına buradan ulaşabilir ve haritayı videonun 0:45 saniyesinde görebilirsiniz.

Harita üzerinde Powertrain’in faaliyet gösterdiği alanlar renkli olarak gösterilmiş. Tanıtım videosunda neden böyle bir haritanın kullanıldığıyla ilgili bir bilgimiz yok ve henüz şirketten açıklama gelmedi. Ancak görselden de görülebildiği gibi ülke sınırlarının özenli bir şekilde silindiği belli oluyor. Şirketten konuyla ilgili bir açıklama gelecek mi göreceğiz.

Güncelleme:

İlgili Video Firmanın Web sitesinden kaldırılmış durumda ve firmadan gelen açıklamayı olduğu gibi sizler ile paylaşıyoruz. 

Sosyal medyada yer alan paylaşımlar sayesinde Continental Otomotiv Global sayfasında grafik hatası olan bir videonun yer aldığının farkına vardık. Tüm sosyal medya kullanıcılarına bize bu hatayı bildirdikleri için teşekkür ederiz.

Videonun hemen kaldırıldığını bildirmek isteriz. Derin üzüntü içerisindeyiz. Tüm kamuoyundan özür dileriz.

Saygılarımızla,

Continental