Messenger Cocuk 1

Çocuklara Özel Facebook Messenger Kids Yayınlandı

Facebook’da 20 milyondan fazla 13 yaşından küçük çocuğun olduğunun düşünülmesi üzerine, Facebook bu konuda adım atarak çocuklara özel Facebook’u paylaştı.

Facebook‘un çocuklara özel olan ilk uygulamasının kullanılabilmesi; hemde başkaları ile arkadaş olabilmesi için velilerinin onayı gerekiyor. Messenger Kids‘in Facebook‘un mesaj uygulamasının daha basit ve kapalı bir versiyonu olduğunu söyleyebiliriz.

Konu ile ilgili olarak ürün müdürü olan Loren Cheng‘in açıklaması “Anne ve babalar giderek artan oranda çocuklarının tablet ve akıllı telefon kullanmasına izin veriyor. Ancak aynı zamanda hangi uygulamaların onlara uygun olduğu konusunda kaygıları var. Araştırmalarımız, ebeveynlerle görüşmelerimiz ve uzmanların yönlendirmesi sonucu böyle bir uygulama geliştirdik” açıklamasında bulundu.

Messenger Kids uygulaması ile onaylı olan arkadaşlar birbirleri ile mesaj, resim ve canlı video görüşmesi yapabilecek.Bu görüşmelerde kendilerini daha iyi ifade etmeleri için hareketli çıkartma, Etiket, GİF’leri de kullanabilecek.

Messenger Kids Türkiye’de Olacak mı?

Messenger Kids topladığı verileri reklam için kullanmayacak ancak ABD‘deki Çocukların İnternet üzerindeki Mahremiyetinin yasasına uygun hareket edenler ile paylaşabilecek. Uygulama şu an için ABD‘de ve Sadece İos platformunda yer alacak.