Çocuklar İçin Akıllı Telefon Phonekid!

Çocukların sanal ortamda ki güvenlikleri ebevynlerin oldukça dikkat etmeleri gereken konuların başında yer alıyor. Bu konuya dikkat eden İspanyol şirket Escudo Web, özellikle çocukları hedefleyen PhoneKid isimini vermiş olduğu çocuklar için geliştirilmiş akıllı telefon projesini duyurdu.

PhoneKid olarak adlandırılması beklenen akıllı telefonu ebeveynler bir uygulamayla kontrol edebiliyorlar. Bu şekilde telefonu kullanan çocuğunun hangi uygulamalara erişebileceği de ebeveynlerin inisiyatifinde olmuş olacak.

Güvenlik önlemleri için sessiz bir çağrı başlatan Sos düğmesi, Asla kapanmayan konum özelliği cihazın diğer önemli detayları arasında yer alıyor.

Proje aşamasında olan Phonekid, Android işletim sistemine sahip olacak. Ancak standart dışında oynanmış bir sürüm ve donanıma sahip olacağından; telefonun üretilmesi için donanım ortağı arandığı belirtiliyor.

Birçok büyük marka; çocuklar özelinde ki hassasiyete dikkat etmek için çocuk versiyonu uygulamalarını paylaştığı bir dönemde; bu telefon fikrinin ilgili desteği görerek üretim aşamasına geçmesi kanısındayız.