Cin Video Oyunlari 1

Çin Video Oyunlarında Kan, Ceset ve Poker’i Yasakladı

Çin’deki video oyunları giderek daha fazla uluslararası şirkete açılıyor. Çin hükümeti şimdi bir dizi yeni sansür kuralı getirdi. Kumar, kan ve cesetler yasaklanmış içeriklerden sadece birkaçı haline geldi.

En Büyük Video Oyun Pazarı

Çin, dünyadaki en büyük video oyunları pazarına sahiptir. Oyun sektöründe 1,4 milyar nüfus ve yaklaşık 30 milyar avroluk oyun sektörüne sahip ülke, sektördeki şirketler için özellikle kazançlı bir bölge haline gelmiştir. Ağır düzenlemelere tabi bir durumda bir oyun satabilmek için yayıncıların bazı katı şartlara uyması gerekir.

Video Oyunları

Birçok Yasaklama Getirildi

Gümrükleme süreci şimdi yeni kurallar koymak için yeni aylar süren yeni oyunların dondurulmasına neden olan propaganda odaklı Basın ve Yayın Devletinin sorumluluğundadır. Özellikle, üç kategori artık tamamen yasaklandı: Mahjong ve poker dahil kumar, Çin İmparatorluğu’nun geçmişi ile uğraşan oyunlar ve kan veya ceset gösteren oyunlar yasaklandı.

Çin ülkesi bir oyunda gösteriliyorsa, Çin değerleri ve ülke kültürünün uygun gördüğü şekilde gösterilmesi için olumlu bir ışık altında yapılması da gerekir. Bir oyun onaylandığında, yayıncılar ayrıca bir dizi ekran görüntüsü, tam bir özellik listesi ve ayrıntılı bir senaryo içeren bir oyun satın almadan önce potansiyel müşterilerine çok daha fazla bilgi sağlamalıdır.