Çin oyun

Çin’in oyuncu sayısı birkaç senede 1 milyara ulaşacak!

Dünyanın en büyük oyuncu nüfusuna ev sahipliği yapan ülkelerden birisi olan Çin, yapılan bir araştırmaya göre 2022 senesinde 1 milyardan fazla oyuncu barındıracak ve ülkenin oyun sektörü geliri 42 milyar doları aşacak.

Dünyada en büyük nüfusa sahip olan Çin, büyüklüğü sayesinde sayısız oyun şirketini ve yatırımcıyı da kendine çekiyor. Piyasa araştırma şirketi olan Niko Partners, bugün bile devasa bir oyuncu topluluğuna ev sahipliği yapan ülkenin 2022 senesinde 1 milyardan fazla oyuncuya sahip olacağını açıkladı. PC, konsol ve mobil oyun platformlarının toplamından elde edilen bu sayı, gelecek senelerde ülkeye yatırım yapan şirket sayısının da hızlı bir şekilde artmasına katkı sağlayacak.

Şirketlerin yatırımlarıyla birlikte oyun sektöründen elde edilen gelirin de hızlı bir şekilde büyüyeceği tahmin ediliyor. Sadece dört sene içerisinde tüm sektörün 42 milyar dolar gelir elde edeceği, yani geçtiğimiz seneye kıyasla 27 milyar dolarlık bir artış yaşanacağı söyleniyor.

Çin oyun

Çin’deki oyuncu sayısı 2017 senesinde 861 milyon civarındaydı ve bu sayının yalnızca 150 milyon artmasıyla birlikte gelirin nasıl üç kat artacağı bilinmiyor. Ancak şirketlerden gelen yatırımlarla ve yeni teknolojilerle bu tahminlerdeki sonuçlara ulaşmak imkansız değil.