çin ve fransa

Çin ve Fransa Birlikte Uzaya Uydu Fırlatıyor!

Fransa ve Çin ortak ürettiği uyduyu önümüzdeki yıl Uzay’a fırlatacak!

Çin kaynaklı Şinhua haber ajansının verdiği bilgilere göre iki ülkenin anlaşarak geliştirdiği uydu 2018 yılında fırlatılacak. Toplamda 700 kg ağırlığa sahip olduğu belirtilen uydu önümüzdeki yılın ortalarında Çin’den uzaya yollanacak.

Uydunun ana görevleri kutuplar, buzullar, dalga hareketleri ve tahminleri gibi gözlemler için kullanılacak. Ayrıca en önemli görevlerinden bir tanesi okyanusların gözlemlenmesi olacak.

Gönderilecek uydunun yapımına başlandığı belirtilirken şu an montaj işlemlerinin gerçekleştirildiği iletildi. Uydu Çin Ulusal Havacılık İdaresinde montaj edildikten sonra çeşitli testlere tabi tutulacak.

Dünyadaki Doğal Olayları ve Okyanusları İzleyecek!

Dünya üzerindeki doğal olaylar başta olmak üzere okyanuslardaki hareketlenmeleri izleyecek olan uydu rüzgarların ve dalgaların ölçümünde kullanılan özel spektrometre ve saçılım ölçer cihazlarır taşıyor. Uydu Çin tarafından üretilen Long March isimli roketle gelecek yıl fırlatılacak.

Önümüzdeki yıllarda dünya yörüngesinde uzay istasyonu kurmayı planlayan Çin, diğer ülkelerin uydularını da yörüngeye fırlatabilir. Örneğin geçtiğimiz haftalarda Çin, Venezuela için uzaktan algılama uydusu fırlatmıştı.