Speedtest

Cihazınızın İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

İnternet kullanan birçok kişi zamanla hız sorunu yaşayabilir, bu durumlarda internetinin hız durumunu gösteren bir çizelge olması sizi aydınlatacağı için son derece önemlidir. Bilgisayar olsun cep telefonları olsun, internete girebildiniz bütün cihazlardan hız testi yapmanız mümkündür. Cihazınızın internet hız testi nasıl yapılır? Konusunda karşımıza birçok uygulama çıkacaktır, şimdi genel hatları ile bu uygulamalardan bahsedelim.


Hız Testi Yapan Bilgisayar Programları

İnternet üzerinde bilgisayarınıza indirebileceğiniz birçok hız testi programı vardır. Programı indirdikten sonra kurulum yapın ve programı aktif hale getirin. Daha sonra ana ekranın sağ alt köşesinde bir yer açılacaktır, ilk yazan rakam indirme hızını göstermektedir. İkinci sayı ise yükleme hızını gösterir.

Telefondan Hız Testi Yapma

Telefonlar için birçok uygulama mevcuttur, uygulamayı yükledikten sonra sol üst köşede sayılar çıkacaktır. Bu sayılar internet hızını gösterir, uygulamaya tıkladığınızda internet hızının ortalama ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Yapılacak olan hız testleri sonrasında cihazınızın özelliklerini ve internet bağlantınızın özelliklerin çok daha isabetli bir şekilde öğrenmeniz mümkün olmaktadır.