Kaşar bank

Çiftlik Bank’dan Sonra Kaşar Bank!

Çiflik Bank dolandırıcığından sonra şimdi de Sultangazi’de yaşanan bir ‘ticaret dolandırıcılığı’ vakası yaşandı. Kaşar ticareti yapacakları gerekçesi ile insanları dolandıran bir ekip kayıplara karıştı.


Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunan 30 kişilik bir grup, yaşanan Çiftlik Bank vakasının bir benzerinin başlarına geldiğini öğrendiklerini belirttiler. Grupta yer alan  kamyon şoförlüğü yapan Mesut Ergün, şunları söyledi:

“Bir arkadaşımın vesilesiyle tanıştım. Baktım arkadaşıma yüklü miktarda bir para verdi. ‘Ne parası bu’ dedim. ‘Kaşar alıp satıyoruz, onun parası. Varsa sen de ver’ dedi. Ben buna ilk etapta 13 bin para verdim. Daha sonra tekrardan paralar verdim. Bana geri dönüş yaptı, verdi biraz para. Sonra da duyduk ki bu etrafı dolandırmış. Bizden gelip para alıyor. Bizden aldığı parayla gidiyor kaşar alıyor. 1 ton 2 ton kaşar alıyor. Bunu götürüyor, ‘peynircilere, marketlere veriyorum’ diyor. Bize bu şekilde anlattı. Bize bir süre dönüş yaptı, sonra anladık ki; aynı Çiftlik Bank gibi biz de dolandırıldık.”

Toplamda 100 bin TL dolandırıldığını belirten ve şikayetçi olduğunu söyleyen Ergün, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Diğer mağdurlar da; biri 450 bin lira dolandırılmış, kimine dairesini, kimine arabasını sattırmış, en yakın akrabasını bile dolandırmış. Bu şekilde dolandırılan benim bildiğim 50-60 kişi var. Zaten tanıdığımız 30 kişi adliyeye gittik. Şikayette bulunduk. Devletten, bir an önce bulunmasını bekliyoruz. Şu an ‘Bulgaristan’a kaçtı’ diye bir haber geldi. Çiftlik banka dalga geçiyorduk aynısı bizim başımıza geldi. Biz de buna isim koyduk ‘Kaşar Bank’ diyoruz.”

Mağdurları dolandırdığı iddia edilen 28 yaşındaki Ü.Ö’nün daha önce bir yerel haber sitesinde çiğköfte reklamında oynadığı ve şu an her yerde arandığı belirtildi.