Ders almamışlar: Çiftlik Bank mağdurları “Yine paramızı yatırırız” dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından dile getirilene göre, Çiftlik Bank tarafından mağdur edilenler arasında gerçekleştirilen bir ankette parasını kaybedenlerin büyük bir bölümü “Yine paramı yatırırdım” demiş.

Çiftlik Bank mağdurları arasında gerçekleştirilen bir anketin sonuçları “Bu kadar da olmaz artık” dedirtti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı bir açıklamada mağdurlara yönelik bir anket sonucunu incelediğini ve parası Mehmet Aydın tarafından çalınan kişilerin yaklaşık %50’sinin ankette “Çiftlik Bank’a yeniden paramı yatırırdım” cevabını verdiğini söyledi. Anket sonucuna tepki gösteren bakan, vatandaşların kolay para kazanma isteğiyle tam olarak anlamadıkları işlere kalkıştıklarını belirtti.

Çiftlik Bank Mehmet Aydın

Son paylaşılan bilgilere göre Çiftlik Bank’ın kurucusu olan Mehmet Aydın, yaklaşık 130 bin kişiden 1 milyar TL toplamış ve kayıplara karışmıştı. Olayın ardından mağdurların bulunduğu Facebook grubuna katılan bir kişi çaldırdıkları paraları geri alacağı sözüyle 1600 mağdurdan 500 lira toplamıştı.