Chrome OSa gelen yeni guncelleme dokunmatik destegi sunuyor

Chrome OS’a gelen yeni güncelleme dokunmatik desteği sunuyor!

Google, Chromebook’larında kullanılan Chrome OS sistemine yeni bir güncelleme getirerek dokunmatik alanını zenginleştiriyor. İşte detaylar!

Bilgisayarınıza hemen yükleyebileceğiniz Chromium veya Chromixium OS adında gelen açık kaynak sürümü bulunuyor. Chromebook kullanıcılarını sevindirecek yeni bir özellik Chrome OS’a bir güncelleme olarak kısa süre önce geldi. Yeni güncelleme dokunmatik alanına odaklanmış durumda geliyor. Bilindiği gibi Chromebook ve Chrome OS kurulu cihazlar her geçen gün artmış durumda. Yinede popülerlik durumuna gelindiğinde henüz daha beklentilerin karşılanmadığı kesin. Chrome OS’a dokunmatik uyumluluğu gelerek dokunmatik ekran Chromebook ve Chrome OS yüklü cihazlarda bundan böyle deneyim daha kontrollü bir şekilde gerçekleşecek.

Chrome OS daha fazla deneyim sunacak!

Chrome OS ilk çıktığından bu yana her geçen gün bir gelişim içerisine girerek daha fazla deneyim sunmayı planladığı her halinden belli oluyor. Şuan için çoğu kişi Chromebook ya bilmiyor yada oyun işleriyle daha alakalı olduğundan gereksinim duymuyor. Sonuçta bu bilgisayarlar daha çok iş ve internet amaçlı geliyor. Çoğu ülkede hem üniversite hem de işçilerin bilgisayarı Chromebook olarak geliyor. Ayrıca son sürümle beraber uygulama başlatıcısı özelliği de geldi. Sol alt köşeye dokunduğunuz anda Google arama çubuğu ve uygulamalardan çok fazla kullandıklarınız görünüyor. Yukarı kaydırırsanız eğer tüm uygulamalar görünüyor.

Chromebook kullanıcıları yeni özellikleri açmak isterse eğer yapması gereken tek bir şey var o da çok basit. “chrome://flags/#enable-fullscreen-app-list” iznini Chrome üzerinden vermeniz gerekiyor. Aşağıdan videoyu izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/87ChVKdxe2k